Väide: Costa Concordia meeskonna sõnul oli päästepaat vaid neile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evakuatsioon Costa Concordial
Evakuatsioon Costa Concordial Foto: SCANPIX

Itaalia õnnetuslaevalt Costa Concordialt pääsenud mehe sõnul olevat osa laeva meeskonnast keeldunud reisijaid evakueerimast, öeldes, et üks päästepaatidest on mõeldud vaid neile.

Sakslane Matthias Hanke sõnas Stern TVle, et kaks naist läksid selle peale mujalt päästepaate otsima ning jäid kadunuks.

Hanke oli koos sõbra Marcel Zuhniga restoranis einestamas, kui laev madalikule sõitis.

Laeval puhkes paanika, inimesed haarasid päästevestide järele. Hanke ja Zuhn istusid ja ootasid, kuni kuulsid häiresignaali. Siis jõudis paanika haripunkti.

«Meeskonda ei huvitanud reisijad. Naised, lapsed ja eakad pidid ise hakkama saama. Reisijad  püüdsid minna juba vette lastud päästepaati, kuid neid ei lubatud. Meeskonna liikmed sõnasid, et see päästepaat on vaid neile,» meenutas sakslane.

Saksa mehed läksid koos kahe eaka naisega otsima teist päästepaati. Pimeduse kaotasid nad naised silmist.

«Kuulsime järsku karjatusi ja siis olid nad kadunud,» laususid sakslased. Mõlemad mehed pääsesid laevalt ühes teises päästepaadis.

Esialgu meestega koos olnud naised on teadmata kadunud isikute nimekirjas.

Costa Concordia sõitis 13. jaanuari õhtul Giglio saare lähedal kivisele madalikule. Laeva keresse tekkis auk. Sisse voolanud vee tõttu läks laev 60-kraadisesse kreeni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles