Uskumatu vedamine: Jaapani turist pääses üksinda inkade megalinna, mis on juba seitse kuud lukus

Elu24
Copy
Jesse Katayama.
Jesse Katayama. Foto: Instagram / @jessekatayama

Seitse pikka kuud suletud olnud Machu Picchu taasavati, aga ainult korraks ja ühele inimesele. Kellele ja miks?

Cusco kohalik turismiamet avalikustas Facebookis, et see õnnelik inimene oli jaapanlane Jesse Katayama. Mees pääses koos saatjaga inkade iidsesse linna, mis märtsi keskel koroona pärast turistidele lukku pandi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

«Esimene inimene maal, kes pärast karantiini Machu Picchusse pääses, olin minaaaaa,» kirjutas Katayama Instagrami postitatud piltide juurde.

«See on tõeliselt imeline! Aitäh teile,» lisas vaid paar päeva enne eriolukorda Machu Picchu külastamiseks pileti ostnud mees kohaliku turismiameti Facebooki lehele postitatud videos.

Peruu meedia teatel on märtsist alates riigis lõksus olnud 26-aastane Katayama pärit Jaapanist Narast ning tegutseb poksitreenerina. Teadaolevalt plaanis ta piirkonnas veeta vaid mõned päevad, kuid kuna lennud koroonaviiruse tõttu tühistati, siis ei saanudki ta Peruust minema.

Mehe olukorrast kuulis lõpuks ka kohalik turismiamet, kes aitas hankida Machu Picchu külastamiseks eriloa.

«Ta tuli Peruusse unistusega külastada Machu Picchut,» ütles kultuuriminister Neyra virtuaalsel pressikonverentsil ja jätkas: «Et see enne tema riigist lahkumist teoks saaks, olime valmis väljastama eriloa.»

«Ma arvasin, et ma ei saagi minna, kuid tänu kõigile, kes anusid meeri ja valitsust, anti mulle supereriline võimalus,» kirjutas ta Instagramis.

Suuremale rahvahulgale peaks Machu Picchu avatama novembris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

Machu Picchu (tuntud ka inkade kadunud linnana) on hästi säilinud inkade kindlustatud asula Peruus, mis arvatavasti ehitati valitseja Pachacuteci juhtimisel 15. sajandil.

Machu Picchus on säilinud enam kui 200 hoonet, see on inka kultuuri tuntuim mälestis ja oluline sümbol. Machu Picchu on 2430 meetri kõrgusel troopilise mägimetsade keskel Urubamba oru kohal ning see kuulub alates 1983. aastast UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles