Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Soomlastele koidab suur võimalus! Helenius võib poksi tiitlimatšis kohtuda Tyson Furyga!

Copy
7. märtsil USAs toimunud matšis alistas Robert Helenius (keskel) poolaka Adam Kowacki neljandas raundis tehnilise nokaudiga.
7. märtsil USAs toimunud matšis alistas Robert Helenius (keskel) poolaka Adam Kowacki neljandas raundis tehnilise nokaudiga. Foto: Joel Plummer/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Soome raskekaalu poksija Robert Helenius põmmutas esmaspäeva õhtul poksimaailma raputava uudise, kui kutsus välja ühe praegusaja ehk kõige kõvema poksinime - Tyson Fury. 

Üllatav võimalus tekkis, kui 32-aastane Fury teatas esmaspäeval The Athelticus ilmunud intervjuus, et oodatud kordusmatš ameeriklanse Deontay Wilderiga jääb tõenäoliselt ära, sest matši aega ei suudetud tähtajaks kokku leppida.

WBC maailmameister rääkis, et tahab nüüd Wilderi asemel kellegi teise tugeva poksijaga 5. detsembril Londonis nahkkindad ristata. 

36-aastane Helenius ei oodanud kaua, vaid andis endast märku paar tundi pärast Fury uudise ilmumist.

«Kui Fury tahab tõepoolest detsembris poksida, olen valmis ta vabastama peavalust, mida tekitab maailmameistriks olemine,» kirjutas soomlane. 

Veebruaris Deontay Wilderi mängeldes alistanud Fury kohtub Sky Sportsi andmetel järgmisel aastal teiste poksiorganisatsioonide tšempioni Anthony Joshuaga, kuid kindlasti soovib ta ka sel aastal ühe matši pidada..

Heleniuse mänedžer Markus Sundman rääkis Ilta-Sanomatele, ettei Fury meeskond pole soomlase väljakutsele veel vastanud.

«Aga alles on paar tundi möödas ka sellest, kui nad teada andsid, et Wilderi-matš jääb ära. Nii, et täpselt midagi veel ei tea. Ei osanud päeva ette näha, et millal selline võimalus avaneb,» kommenteeris Sundman esmaspäeva hilisõhtul.

Sundman meenutas, et tema hoolealuse aktsiad tiitlimatšiks tõusid märgatavalt käesoleva aasta märtsis, kui Helenius põrmustas sensatsioonilises matšis poolaka Adam Kowacki.

Kahemeetrisel Heleniusel on siis detsembris võimalik ringis kohtuda endast kuus sentimeetrit pikema ja maailma läbi aegade üheks osavamaks raskekaallaseks peetava Furyga. 

Tyson Fury WBC raskekaalu meistrivööga.  
Tyson Fury WBC raskekaalu meistrivööga.  Foto: STEVE MARCUS/REUTERS/Scanpix

Tegemist oleks põhjanaabrite poksi- ja üldse Soome spordiloo suursündmusega. 

«Robertile on kõik võimalik praegu, ta on ränkingus piisavalt kõrgel ja peab meeles pidama, et Heleniuse matš Kowackiga oli tänavusel aastal üks kõvemaid lahingud poksis üldse,» lisas Sundman.

«Küll sealt Fury poolt keegi meiega ühendust võtab.»

Sundman rääkis, et otsis Heleniusele järgmiseks matšiks vastast juba pikemat aega, kuid koroona on teinud oponendi leidmise äärmiselt keeruliseks.

«Peame iga päev läbirääkimisi. Meie sihiks oli veel sel aastal võimalikult kõrgetasemeline matš saada.»

Fury eesmärgid on samad. 

«Fury tiim teeb otsuseid kiiresti, nii nagu meiegi. Kui soovime detsembris ringi astuda, siis peaks otsus olema lähipäevade või lähima paari nädala küsimus. Sest kohtumisega seoses on ka palju muid asju ajada.» 

Kuigi Sundman loodab, et Heleniuse järgmiseks vastaseks on Fury, siis tõdeb ta, et Wilderi ja Fury vahelist matši pole veel ametlikult ära jäetud.

«Profipoksis otsustatakse palju asju kulisside taga. Eks peagi ole näha,» lubab Sundman. 

Helenius 33 profimatšist võitnud 30, neist 19 nokaudiga, Fury püsib 31 kohtumise järel kaotuseta.

Tagasi üles