Armeenlaste rahumarsil osalenud Stefan: minu kaks sugulast saadeti rindele (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Stefan Airapetjan ameenlaste rahumarsil.
Stefan Airapetjan ameenlaste rahumarsil. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti armeenlased marssisid täna pärastlõunal läbi Tallinna, et seista rahu eest Mägi-Karabahhis. Aktsioonist osa võtnud muusik Stefan Airapetjan valutab südant lähedaste pärast, kes on rindele saadetud.

Rahumeelne marss algas Armeenia Apostliku Kiriku Eesti Gregoriuse koguduse juurest täna kell 14.15 ja lõppes Vabaduse väljakul orienteeruvalt kell 15.15, vahendas Postimees.

Aktsioonist osa võtnud armeenlane Stefan kirjutas ühismeedias, et loodab sõja kiiret lõppu. «Mul oli väga valus kuulda, et minu kaks sugulast, Hovsep ja Daniel, kes pidid just kaitseväest koju tulema, läksid sõtta, kus nad kohe saadeti eesrindele. Mul on hirm, et minu lähedastega võib midagi juhtuda. Ma ei soovi seda tunnet kellelegi,» kirjutas muusik.

Viljandis armeenia perekonnas sündinud Stefani sõnul on tema rahvuskaaslased väga soojad ja kokkuhoidvad inimesed. «Iga suvi viis isa mind Armeeniasse, et oleksin seal koos oma sugulastega, et näeksin sealset elu ja niimoodi õpiksin paremini nende mõtteviisist aru saama,» meenutas 22-aastane muusik.

Rahumarsil kandis Stefan plakatit kirjaga «Ei sõjale!».

Eesti armeenlased korraldasid rahumarsi.
Eesti armeenlased korraldasid rahumarsi. Foto: Sander Ilvest

Vaidlusalune territoorium on umbes 150 000 elanikuga armeenlaste enklaav Aserbaidžaanis. Mägi-Karabahh lõi 1990ndatel Aserbaidžaanist lahku pärast seda, kui sõjategevuses oli tapetud umbes 30 000 inimest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles