Hotdog'id, flamingod ja esimene lennusõit: Robert Linna meenutas 1992. aasta New Yorki ja Miamit

Raadio Elmar
Copy
Robert Linna
Robert Linna Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Robert Linna rääkis raadio Elmar päevaprogrammis oma esimesest välisreisist, mis toimus Ameerika Ühendriikidesse. Aasta oli toona 1992 ja väikesele poisile pakkus reis unistustemaale palju üllatusi ning uusi kogemusi. 

«Ma kahtlustasin, et mu päris esimene välisreis oli üks neist klassikalistest Soome otsadest. Kuid küsisin isegi emalt järele ja tuli välja, et mu esimene reis oli Ameerika Ühendriikidesse. See on siiani kõige värvikam ja meeldejäävam reis, mis mul üldse kunagi on olnud. Toimus aastal 1992 ja olin toona vaid 8-aastane,» meenutas Robert Linna.

«See reis oli täis igasuguseid kogemusi ja nähtusi, mida ma elus polnud varem näinud. Kõige suurem amps üldse, mida lapsele sai esimeseks reisiks pakkuda,» naeris muusik.

Üks suuremaid ja erilisemaid kogemusi oli Linna sõnul lennukiga lendamine. «Ma polnud ka lendamist varem kogenud! Kõigepealt läksime laevaga Soome ja siis lendasime üle Atlandi ookeani New Yorki, reis kestis üle öö. Taevas säras täiskuu ja sain seda vaadata pealpool pilvi, pilt on mul siiani mälus. Nautisin seda reisi väga, siiani meeldib lennukis lennata,» lisas Linna.

«New York tervitas muidugi suurte pilvelõhkujatega, olin selliseid hooneid ju ainult filmidest näinud! Mäletan, et mulle osteti tänavalt päris esimene hot dog, ka see oli suur elamus. Kui seisime oma rendiautoga valgusfoori taga, siis märkasin meie sõiduki kõrval seismas kaheksakümnendate action-filmidest tuntud kandilist politseiautot – politseinik tõstis pöidla üles ja pilgutas mulle silma...sain kohe heakskiidu,» muigas Linna.

«...märkasin laual viilutatud saiu, vorste ja juustusid! Ma ei kujutanud ette, et selline asi üldse võimalik on,» naeris Robert Linna.

Linna lisas, et ta vanematel on tänaseni päris palju väliseestlastest sõpru, ka toona elasid nad New Jerseys olevate sõprade juures. «Olime ühel perekonnal külas ja sain nende arvutis Paint-programmi abil joonistada. Läksin siis nende kööki ja oma suureks üllatuseks märkasin laual viilutatud saiu, vorste ja juustusid – ma ei kujutanud ette, et selline asi üldse võimalik on. Esimest korda elus nägin ka laiekraan telekat, see oli igas parameetris minust suurem! Kusjuures, ekraanil tegi Arnold Schwarzenegger jõusaalis trenni, see oli ikka ülimalt intensiivne asi, mida esimeste päevadega Ameerikas kogeda,» naeris ta.

Välisreis Ameerika Ühendriikidesse pakkus ka esimese kogemuse rongisõidul. «See oli korralik pikk rong, sõitsime New Yorgist Floridasse. Peatusime Miamis, minul oli tol ajal üks lemmiksarju «Miami Vice». Ka see linn pakkus palju – ookeanis ujumine, 40-kraadine kuumus, flamingod, «Miami Vice'i» sarja intro'st tuttav auguga maja ja muidugi Disneyland. Olin nii tehtud mees, kui Eestis tagasi jõudsime – mu nokamütsi peale oli kirjutatud Miami Beach ja kõhukott oli vöö peal,» muljetas Linna.

«Hiljem ma USAsse jõudnud pole. Kuid eriti nüüd, mil reisimine keerulisem, olen mõelnud, et tahaks uuesti selle reisi ette võtta. Võtan oma lapsed kaasa, et neilegi pakkuda korralik reisikogemus! Kuidagi igatsen selle koha järele, millegipärast päris tihti mõtlen Ameerika Ühendriikidele. Olen üldse seiklushimuline, mulle meeldib reisida nii välisriikides kui ka Eestis,» lisas Robert Linna raadio Elmar päevaprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles