NÄDALAPROGNOOS ⟩ Merkuuri retrograad Skorpionis sunnib keskenduma minevikureetmistele, leevendust toob kirgas noorkuu

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Päike on Kaaludes, tähemärgis, mis on tuntud kui tasakaalu, harmooniad, koostööd ja rahu soosiv märk. Samas tõestab viimaste nädalate üles-alla karusell, et Kaalud võivad olla väga mitmedimensioonilised ja kindlasti mitte vaid zen. See nädal toob meile lõpuks ka Merkuuri retrograadi, mis tähendab, et segaduste aeg jätkub – nagu aastale 2020 juba kombeks on saanud.

Miks seekordne Kaalude-hooaeg ometi nii keeruline on? Juhib Kaale ju armastuse ja ilu planeet Veenus, Kaalud ise on aga sarmikad, flirdialtid ja diplomaatilised, eelistades minna vooluga kaasa ja keskenduda positiivsele. See ongi aga põhjus, miks praegused ajad nii keerulised on – Veenus ja Kaalud eelistavad elu varjukülgedest ja inetusest mööda vaadata, mis aga ei tähenda, et koledus kaoks.

Hetkel on veel retrograadis ka Marss, mis on asju aina keerulisemaks muutnud, suurendanud konflikte ja frustratsiooni. Täna tuleb sellele natuke leevendust – Jupiter moodustab sekstiili spirituaalse Neptuuniga. Kui oled senini olnud mingis egolõksus, su sees on kasvanud põlgustunne, siis see transiit aitab sul need tunded lahendada. See transiit tuletab sulle meelde, mis tõeliselt tähtis on, aidates ego kõrvale panna ja keskenduda universaalsele armastusele, mitte niivõrd individuaalsele kasumile.

Suhtlemisplaneet Merkuur loob sekstiili täna ka ilusa ja romantilise Veenusega, mis annab meile kõigile inspiratsiooni sotsialiseeruda ja imetleda elu ilusat poolt.

Mitmeid kosmilisi takistusi teel

Ometi tuleb aga valmis olla retrograadidraamaks. Merkuur jõuab retrograadi 13. oktoobril ning võid tunda, kuidas su enesekindlus kõikuma lööb ning tunned vajadust end tõestada. Samas kummitavad sind varasemad läbikukkumised ja vead, tunned, et oled kaotanud enne, kui millegagi pihtagi hakkad. Lepi teadmisega, et sellised väljakutsed on osa teekonnast eduni, see teekond ei peagi olema kerge. Oht võib praegu tunduda eriti ahvatlev, seega püüa oma tegude tagajärgedele enne tegutsemist mõelda.

Merkuur asub retrograadis Skorpioni tähemärgis, mis on sügav, intuitiivne, klammerduv ja tõele orienteeritud. Võid leida, et sind tõmmatakse tagasi minevikku, et pead osa võtma pimedama sisuga vestlustest, millest tegelikult väga osa võtta ei taha. 

Samas pakub Merkuuri retrograad Skorpionis – see kestab 3. novembrini – meile hea võimaluse läbi töötada kõik minevikuolukorrad, mis tekitasid sinus usaldamatust, kus sind reedeti. See võib, aga ei pruugi olla seotud su praeguse partneriga, aga igal juhul mõjutavad minevikuhaavad ka su praegust suhet. See tähendab sügavat endas kaevamist ning palju keerulisi vestlusi, kuid see on kindlasti seda väärt.

Reedene noorkuu toob võimaluse end kellegagi siduda, kuid siin võib olla hind kallim kui oled valmis maksma. Kui sa oled vastutustundlik, küps ja valmis tõeliseks sidemeks, siis see ka töötab. Kui mitte, ole valmis et õige pea tunned, kuidas loodud suhe sind takistab. Veenuse opositsioon Neptuuniga pühapäeval lisab veelgi tõenäosust, et keeldud ohumärke nägemast. Armastusest purju jäämine aga toob päris kindlalt kaasa küllalt kainestava pohmelli.

Võimalus transformatsiooniks

Aga kui komplikatsioonidele mitte väga keskenduda, siis suures plaanis tuleb väga transformatiivne nädal. Miski võib jõuda kriitilise punktini 15. oktoobril, kui Päike loob ühenduse surma ja taassünni planeedi Pluutoga. Pluutol juba on kombeks sind täiesti põhja vedada, et lõpuks ometi võtaksid vastu otsuse oma elu paremuse suunas muuta. Tõenäoliselt on raske varjata siis oma tõelisi tundeid ning rahustada oma sügavaid ebakindlusi. Võib tunduda, et sind veetakse läbi muda, niisiis püüa uskuda iseendasse, mitte millessegi või kellessegi, mis on su kontrolli alt väljas.

Noorkuu on reedel, 16. oktoobril Kaalude tähemärgis ja täidab meid uue lootuse ja motivatsiooniga. Jõuad otsusele, et sinus on peidus palju ning oled väärt, et saavutada kõik oma unistused. Noorkuu loob trigooni ka Põhjasõlmega – sinu saatusega – niisiis ole valmis, et lõpuks mõistad sa väga sügaval tasandil, et oled tulnud siia tegema suuri tegusid. Keskendud oma parimatele omadustele, toetad neid osi endas, mille üle oled uhke. Vaata tulevikku!

Prognoosi koostamisel on kasutatud Tarot.com, Moon Astro ja Elite Daily abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles