UUS LIZ TAYLOR? ⟩ Gal Gadot napsas endale ajaloolise rolli, milleks ta on justkui sündinud

Spekter
Copy
Gal Gadot
Gal Gadot Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS/SCNPIX

«Wonder Womani» filmide kangelanna, võrratu Iisraeli näitleja Gal Gadot asub koos oma «ihurežissöör» Patty Jenkinsiga ekraniseerima ühe maailma ajaloo kuulsaimat lugu.

Tegemist on Egiptuse valitsejanna Kleopatra looga, milles Vahemere jumalannana mõjuval 35-aastasel Gadotil on kanda peaosa, vahendab Variety. «Wonder Womani» 2017. aasta esimese filmi ning nüüd taas edasi lükatud järje «Wonder Woman 1984» lavastaja Jenkinsi ja Gadoti jaoks on tegu kolmanda koostööfilmiga ning värske uudise valguses võib julgelt väita, et ambitsioonikas naistandem on suutnud end välja murda Hollywoodi tipptegijate sekka (Gadot on olnud enimtasustatud filmistaaride tipus juba mitu aastat).

Kuigi Kleopatrat on iseenesest ekraanil kehastanud paljud, siis vähesed on teinud seda kinolinal – valdavalt on legendaarse naise lugu olnud dokumentaalsaadete ja ajalooliste telelavastuste pärusmaa. 

Menuseriaali «Altered Carbon» stsenaristi Laeta Kalogridise kirjutatud lugu saab olema esimene Kleopatrast rääkiv nn eluloofilm pärast Elizabeth Taylori 1963. aasta kuulsat rolli ning ilmselt võibki oodata, et film kinodesse omaaaegse suurteose 60. juubeli paiku jõuab. Õige pea saab aga 90 aastat esimesest suurest filmist, mis Cleopatrast tehti: 1934. aasta filmis kehastas võimsat valitsejannat Claudette Colbert ning lavastas filmi legendaarne Cecil B. DeMille, Ameerika kino vaarisa, kelle nimelist elutööpreemiat antakse filmiajakirjanike poolt igal aastal välja Kuldgloobustel. 

Gadot avaldas oma suurt rõõmu rolli üle ka oma Instagramis. «Olen ammu tahtnud rääkida Cleopatra lugu, ma ei saaks olla veel õnnelikum,» teatas ta. 

Niiluse kanti on naisel asja aga juba ka õige pea, kui kinodesse jõuab «Teneti» pahalase Kenneth Branagh lavastatud Agatha Christie 1937. aasta samanimelisel mõrvamüsteeriumil põhinev «Surm Niilusel». Film jõuab Eesti kinodesse 18. detsembril.

«Surm Niilusel» näitlejad Gal Gadot ja Emma Mackey
«Surm Niilusel» näitlejad Gal Gadot ja Emma Mackey Foto: Filmikaader

Hercule Poirot' puhkus glamuursel aurulaeval kujuneb ohtlikuks mõrvariotsinguks, kui ideaalse noorpaari (ebamaiselt nägusad Gal Gadot ja Armie Hammer) pulmareis traagilise pöörde võtab. Niiluse vetel, majesteetlike Giza püramiidide ja Abu Simbeli templi taustal rullub lahti lugu täis põletavat kirge, mürgist kadedust ja laitmatult riietatud rändureid, kelle seas pole just palju neid, kelle hingel ei lasu ainsatki pattu.

Supernaise-film «Wonder Woman 1984» Gal Gadotiga peaosas tuleb kinopublikut viimastel andmetel rõõmustama jõulude paiku – niisiis on tänavused kinopühad tulevase Kleopatra päralt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles