Suri ikooniline Bondi tüdruk Margaret Nolan

Elu24
Copy
Näitlejanna Margaret Nolan koos Sean Conneryga 1964. aasta filmis «Agent 007: Kuldsõrm» .
Näitlejanna Margaret Nolan koos Sean Conneryga 1964. aasta filmis «Agent 007: Kuldsõrm» . Foto: Rights Managed/EON PRODUCTIONS / Ronald Grant A/Scanpix

Suri kolmandas Bondi filmis vaatajaid võlunud briti näitleja ja modell Margaret Nolan. Ta oli 76-aastane.

60ndatel «Agent 007: Kuldsõrm» filmis ühte Bondi tüdrukut kehastanud Margaret Nolan suri 5. oktoobril, vahendab Variety

Nolan sündis 29. oktoobril 1943. aastal Londonis. Ta alustas oma karjääri glamuurimodellina, kuid hakkas vaikselt tegelema ka näitlemisega. 1964. aastal mängis ta Biitlite filmis «A hard day's night» ning sama aastal tuli välja ka «Agent 007: Kuldsõrm».

Kuigi Nolani Bondi tüdruku roll Sean Connery kõrval jäi väikeseks oli see meeldejääv. Lisaks oli see just Nolan, kelle kuldseks värvitud keha kaunistas nii filmi algustiitreid, filmiplakateid, albumeid kui ka raamatuid. Kuigi filmis kehastas kuldseks värvitud Bondi tüdrukut hoopis Shirley Eaton, kestis Nolani ekraaniaeg Bondi filmis ikoonilise «kuldse tüdrukuna» kauem.

Margaret Nolan Bondi filmi «Agent 007: Kuldsõrm» algustiitrites.
Margaret Nolan Bondi filmi «Agent 007: Kuldsõrm» algustiitrites. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Tänu oma rollile Bondi filmis jõudis Nolan ka Playboy ajakirja ning jätkas 70ndatel innukalt näitlemisega. Nolan loobus aga näitlemisest 80ndate keskpaigas ning naasis selle juurde vaid korra, 2011. aastal filmis «The power of three». 

Filmirežissöör Edgar Wright avaldas, et Nolanit on väikeses rollis näha ka tema eelseisvas filmis «Last night in Soho» (2021), mille filmimine toimus möödunud aastal. «Ta oli naljakas, terav ning nagu võita ette kujutada, tal olid kõige vapustavamad lood,» kirjutas Wright Twtteris.

Pärast näitlemisest loobumist kolis Nolan Hispaaniasse ning hakkas kunstnikuks. Ta manipuleeris tihti oma enda vanade glamuurifotodega ning näitas neid Londonis kunstinäitustel. 

Aastatel 1967 kuni 1972 oli ta abielus Tom Kepinskiga. Nolanit jäävad igatsema tema kaks poega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles