HÄRRA MERKEL ⟩ Angela Merkeli keemikust abikaasa «esileedielust» vändatakse komöödiasari

Spekter
Copy
Liidukantsler Angela Merkel ning abikaasa Joachim Sauer
Liidukantsler Angela Merkel ning abikaasa Joachim Sauer Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Saksamaal 15 aastat võimul olnud Angela Merkeli keemikust abikaasa Joachim Saueri küljeluu-elust saab peagi uue Saksa komöödiaseriaali sisu. 

Berliinis baseeruv ning oma terava huumorisoonega loomingu poolest tuntud Readymade Films on Variety andmetel kirjutamas sarja sellest, mis tunne on olla maailma ühe mõjuvõimsaima naise abikaasa ning seejuures hoida ise nn madalat profiili. Sarjale loodetakse juba õige varsti pilootosa filmida.

Sari kannab pealkirja «Herr Merkel» ning ehkki tegemist on komöödiaga – ka tegeliku herr Merkeli elu oma naise saatjana tähtsatel sündmustel on sageli täis peenkoomilisi hetki, mis sageli ka fotodele talletuvad, kus ta ainsa mehena esileedide seltskonnas liigub – siis lubavad filmitegijad siiski oma kangelasse suhtuda täie lugupidamisega. «Tegemist on ikkagi teadlasega, kelle suhtes tuleb eriti pärast koroonat veel sügavama austusega suhtuda. Samas on ta armas ja nohiklik mees,» kinnitab Readymade Films.

Joachim Sauer ning Ühendkuningriikide, Kanada, Prantsusmaa, Jaapani, USA ja Itaalia juhtide esileedid-saatjad Catania linnapeaga G7 kohtumise ajal aega parajaks tegemas.
Joachim Sauer ning Ühendkuningriikide, Kanada, Prantsusmaa, Jaapani, USA ja Itaalia juhtide esileedid-saatjad Catania linnapeaga G7 kohtumise ajal aega parajaks tegemas. Foto: GIOVANNI ISOLINO/AFP/SCANPIX

71-aastane Sauer on Saksamaa esimese naissoost liidukantsleri teine abikaasa, kellega jätkuvalt oma esimese kaasa nime kandev 66-aastane Merkel kohtus aastal 1981. Nad abiellusid 1998. aasta lõpus. 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles