26 aastat märjas hauas: kohtuarstiteaduse professor selgitab, mille järgi Estonial hukkunuid tuvastada (2)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Estonia katastroofis hukkunute memoriaal Stockholmis.
Estonia katastroofis hukkunute memoriaal Stockholmis. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Värskes dokumentaalsarjas «Estonia – leid, mis muudab kõike» saab sõna norralane Harald Setsaas, kes kaotas Estonia katastroofis 6-aastase poja. 26 aastat hiljemgi hellitab ta lootust, et saab oma ainsa lapse kord maha matta. Tartu ülikooli kohtuarstiteaduse professor selgitas Elu24-le, mida säilmete üles toomine 2020. aastal tegelikult tähendaks.

Rootsi režissööri Henrik Evertssoni dokumentaalsarja linastumise järel on taas päevakorda kerkinud küsimus, mida tuleks 26 aastat tagasi uppunud parvlaevaga ette võtta. Eesti peaminister Jüri Ratas toetab laeva uut veealust uurimist, siseminister Mart Helme ütles eelmisel nädalal Tre raadios, et säilmed tuleb Estonialt üles tuua.

Sama loodab ka Harald Setsaas, kes kaotas katastroofis oma ainsa poja. «Pealtnägijad on mulle öelnud, et Hjørund oli oma emaga, kui laev uppus. Trepp oli nii järsk, et Hjørund ei suutnud üles ronida. Ta ema otsustas teda mitte maha jätta. Ta polnud piisavalt tugev, et Hjørundi trepist üles tassida,» rääkis mees uues dokis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles