SODIAAGI SALADUSED ⟩ Merkuur sünnikaardil seletab, milline on su intellekt, huumor ja kõnemaneer

Foto: Shutterstock
Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy

Merkuur on planeet, mis tõlgendab ja tõlgib, mis näitab, kuidas sa tead, mida sa tead. Merkuur on lääts, läbi mille sa oma reaalsust kujundad. Nii võib arusaamine, kus Merkuur su sünnikaardil asub, anda väärtuslikke vihjeid, kuidas sa maailmas navigeerid.

Selleks, et teada saada, kus Merkuur sinu sünnihetkel asus, tuleb kõigepealt välja arvutada sünnikaart. Selleks on vaja teada sünnikuupäeva ja -kellaaega, samuti sünnipaika. Tasuta kaardi saad välja arvutada näiteks siin.

Merkuur «reisib» Päikesele üsna lähedal, seega asub see tõenäoliselt sinu sünnisodiaagimärgis või tähemärgis enne või pärast seda.

Merkuur on sõnumitooja ja legendide järgi seotud sõnade jõu ja loitsijatega. Kreeka mütoloogias oli Merkuur Hermes, tiivuline jumalate sõnumitooja. Rooma ajal kujutati teda aga triksterina. Seega usutakse astroloogias, et planeedi liikumine mõjutab maapealset sõnumivahetust ning sodiaagimärkidest on Merkuur Kaksikute ja Neitsi juhtplaneet.

Merkuuril Hermesena oli üks jalg jumalate juures, teine aga kindlalt maa peal. Samamoodi ületab ka planeet Merkuur vaimseid piiranguid, astub müstilisse kujutlusvõimesse ja minevikumälestustesse. Meele viljakal pinnasel lõikab ja tõlgendab Merkuur su isiklikku elukogemust. Tänu sellele, et Merkuur asub meie sünnikaartidel erinevates kohtades, erineb ka meie kõigi perspektiiv ja maailmast arusaamine.

Foto: Shutterstock

Merkuuri retrograad

Paar korda aastas aeglustub Merkuuri liikumine oma orbiidil ümber Päikese, mistõttu tekib illusioon, justkui liiguks planeet tagurpidi. Kujutle, et sa istud autos ja vaatad, kuidas teine auto sinust möödub. Kui kõrval sõitev auto sõidab sinust aeglasemalt, siis tundub, nagu sõidaks ta hetkeks tagurpidi. Tegelikult on tegemist vaid optilise illusiooniga.

Kui Merkuur on retrograadis, tundub ka maa peal suhtlus aeglustuvat. Ette tuleb arusaamatuis, tehnilisi apsakaid jms segavaid asjaolusid. Seetõttu ei soovitata Merkuuri retrograadi ajal lepinguid allkirjastada või uusi projekte alustada.

Kui sa näed oma sünnikaardil planeedi kõrval R-tähte, siis see tähendab, et sa sündisid ajal, mil see planeet oli retrograadis. Kui su sünnihetkel oli retrograadis Merkuur, tähendab see, et su meel on keskendunud mõtisklustele ja sa oled pigem introvertne. Sa tahad enne pikalt mõelda, kui otsuse langetad. Olenevalt sellest, mis sodiaagimärgis su Merkuur asub, võib see tähendada, et sul on tugev huvi mineviku vastu ja väga hea mälu.

Merkuuri tähendus astroloogias

Merkuur puudutab meeli ja su sodiaagimärk näitab ära, kuidas kõik pusletükid su peas kohtadele langevad. Merkuur määrab, kuidas sa maailma tõlgendad, kuidas ideed tekivad ja neid teistega jagad. Su kõnemaneer, suhtlusstiil, huumorimeel, mõtteteravus – kõigele annab vürtsi just Merkuuri positsioon.

Tasub vaadata ka, millise elemendi märgis Merkuur asub, see on hea alguspunkt, et mõista just sinu konkreetset intellekti. Kuna Merkuur on kodus õhumärkides, siis on ta mõtlemises ratsionaalne ja loogiline. Kui Merkuur on tulemärgis, siis kipub ta olema kiire, instinktiivne ja inspireeriv. Veemärgis muutub Merkuuri mõjul meel intuitiivseks ja emotsionaalseks, maamärgis aga pragmaatiliseks ja konkreetseks.

Kui sa tead, mis märgis sinu Merkuur on, siis aitab see sul võtta maksimaalse oma kujutlusvõime potentsiaalist. See võib paljastada, miks sa ei ole alati teistega samal lainepikkusel ning pakkuda vihjeid, millised anded ja väljenduslaad on sulle unikaalne. Aspektid, mille Merkuur su kaardil teiste planeetidega loob, näitavad aga, miks su kõnes on ühed või teised kiiksud – näiteks, miks sa lähed kergelt kaitsesse, miks oled jutukas, peenetundeline, emotsionaalne jne. KJa kuna meel võib olla omakorda paras peeglilabürint, võib see kõik ka näidata, miks su meel kipub looma illusioone või teistega mänge mängima.

Merkuur näitab, mis on sinu jaoks paeluv, milliseid mõistatusi sa tahad lahendada, kuhu sa oma vaimujõu keskendad. Merkuur mõjutab ka seda, millise karjääriraja valid – kuna kipud elukutset siduma ju sellega, mis su meelele põnevust pakub.

Kõikides suhetes võib tekkida hõõrumisi ja segadust, kui Merkuuri mõjud omavahel põrkuvad. Näiteks võib maamärgist juhitud Merkuur kulmu kergitada, kui õhumärgist juhitud Merkuuri ideed tunduvad liiga pöörased. Aga pane kokku kaks õhumärgist juhitud Merkuuri ja sa ei suuda nende jutuvadal enam järge pidada. Kui sa tead, mis toonis ja valjuses su vestluskaaslase Merkuur jutustab, siis aitab see paremini teda mõista ja arusaamatusi lahendada.

Merkuur Jääras

Jäära Merkuurid teevad otsuseid kiirelt – nii kiirelt, et vaevalt tundub, nagu nad mõtleksid asju läbi. Tõsi on see, et neil polegi kannatust kaua mõtiskleda, neid kütab tagant kohese rahulduse vajadus.

Nad on ka suhtlemises kiired ja otsekohesed, mõnikord isegi liiga jõhkrad. Nad võivad jätta endast isegi agressiivse mulje, kuid see juhtub tavaliselt siis, kui nad kohtavad oma ideedele vastasseisu. Tavaliselt on see frustratsiooni tulemus, kuna Jäära Merkuur ootab peaaegu lapsikultki, et teised võtavad tema arvamusi sujuvalt vastu. Temas on ülitundlikkus ja kaitsepositsioon, nad on oma ideedega isiklikult seotud.

Jäära Merkuuridel on ka teatav süütu sarm, paljud hindavad nende utilitaarset lähenemist. Nende otsekohesesule võib alati loota, ka siis, kui nende päikesemärk on otsustusvõimetus Kalade märgis. Neile meeldib algatada uusi asju, nad pole vanade ideede külge kleebitud ja üldiselt on nad entusiastlikud. Kriitikat võtavad nad aga väga isiklikult, kuid nad ei karda muutusi ega väljakutset. Kui nad on millestki vaimustuses, promovad nad oma ideid rõõmsalt ja nakkava optimismiga. Kui päikesemärk on Kalad või Sõnn, siis ei saa nad ehk sageli aru, miks inimesed nendega frustreeritud on. Tõde on selles, et nad jätavad endast sageli kannatamatu mulje.

Merkuur Sõnnis

Tegemist on tõsiselt sammujatega, kes võtavad otsuseni jõudmiseni aega. Ning kui nad juba otsusele jõuavad, jäävad nad sellele kindlaks. Ära aja Sõnni Merkuuri aeglust segamini laiskusega, nad lihtsalt vajavad ruumi, et asja natuke sügavamalt analüüsida.

Kui nad uue projektiga algust teevad, siis nad lähevad sellega ka lõpuni välja, kuigi mõnikord tuleb neid selleks tagant torkida. Infotöötlusel usaldavad nad oma meeli, nad võtavad arvesse ka lõhnasid ja helisid. Nende suhtlusstiil on sageli aeglane ja mõõdetud ning sa saad aru, et nad on väga sihikindlad.

Kui nad räägivad, on nad rahulikud ja aeglased, nad ei raiska sõnu – tulemusena inimesed päriselt ka kuulavad neid ja võtavad tõsiselt. Sõnni Merkuuridel on sageli ka väga meediv hääl, sageli realistlik toon ja autoriteetne stiil. Neil on välja kujunenud maitse-eelistused ja kui päike asub Jääras või Kaksikutes, siis jätavad nad endast palju jäärapäisema mulje kui nad tegelikult on.

Merkuur Kaksikutes

Kui inimese Merkuur asub Kaksikutes, on nende meel kiire, mõnevõrra hajevil ja huvid eklektilised. Paistab, nagu nad teaksid kõigest midagi. Nende poole tasub pöörduda, kui sul on vaja palju fakte ja numbreid, aga ka laiemat pilti. Nende õppimisstiil on pealiskaudne – üldiselt on neil liiga palju huvisid, et igaühte liiga sügavalt sukelduda.

Nad vajavad stimuleerivat keskkonda, tunnevad kergelt igavust, kuid samas õpivad kiirelt. Õhus on kahtlemata närviline energia. Ja kuigi nad on väga vabameelsed, lähtuvad nad sageli loogikast, isegi oma intuitsiooni ja emotsioone ignoreerides. Nii võib mõnikord nendega rääkimine olla frustreeriv, sest tundub, nagu nad oleksid südametud.

Nad ei jää kauaks oma ideedesse kinni, samas aga tüdivad kergelt ning on alati valmis uue projektiga edasi liikuma. Nad on väga lobeda keelega, isegi natuke petmisaltid, kuigi nad ei tee seda õelusest, pigem huumorimeelega. Nad märkavad inimeste nõrkusi kiirelt ning neile meeldib nendega mängida.

Otsuseid võtavad nad vastu kiirelt ja hästi. Neile meeldib sõnadega mängida, nad on telefonis head suhtlejad ning kaasahaaravad esinejad. Nad suudavad kõnetada iga eluala inimest ning teevad seda huumoriga.

Merkuur Vähis

Need inimesed suhtlevad tundega, nad on sissepoole tõmbunud ning mõtliku meelega. Nad on väga subjektiivsed ja isiklikud – või siis valivad üldse vaikimise. Vastates on nad aeglased, jättes mulje, et on sügavalt mõttes. Vähk on meditatiivne ja reflektiivne märk, kuid nad suudavad otsuseid teha kiiremini, kui kõrvalt tundub. Kuna nad teisi nii hästi kuulavad, ei pane nende kiirust kohe tähelegi.

Võid pea panti panna, et Vähi Merkuurid mäletavad peaaegu kõike – iseenda minevikust kuni teie vestluseni kaks kuud tagasi. Võid märgata, et mälu on natuke kallutatud emotsiooni suunas – nad pigem mäletavad, mis tuju ja tunne vestluse ajal oli, sõnad polegi nii tähtsad.

Nad jätavad endast hella, intuitiivse ja tundliku mulje. Mõnikord võivad nad tunduda väga kaitsvad ja võtavad asju isiklikult. Nad tekitavad tunde, et sa oled kaitstud. Nende suhtlusstiili osaks on konfliktide vältimine, kuid ei tasu ka arvata, et nad vaidlusi ei provotseeriks – see tuleb neil lihtsalt välja. See toimub märkamatult ning seejärel nad solvuvad, kui nende tunded pihta saavad.

Vähi Merkuuri tõmbab poeesia, vanad keeled, möödunud aegade väljendid ja muu sarnane. Neile ei meeldi, kui neid mõtlemisel segatakse, kuid nad võivad olla väga efektiivsed kirjanikud ja kõnelejad, eriti kui päikesemärk on Lõvis või Kaksikutes.

Merkuur Lõvis

Kui Merkuur Lõvis räägib, teeb ta seda autoriteediga. Ta võib jätta isegi kõiketeadja mulje, kuid küpsemana räägib ta stiilselt. Ta tahab, et teised tema teadmistest õpiksid. Merkuur Lõvis inimesed näevad suurt pilti, mõnikord isegi detailide eiramise hinnaga. Nad on üldiselt veenmiskunstis väga osavad ning kui teised püüavad inimesi võita loogika, süümepiinade või tarkusega, siis Lõvi Merkuur teeb seda soojuse ja heatahtlikkusega. Nad on väga osavad oma ideede reklaamimises ja oma sõnumi edastamises.

Need inimesed võivad oma arvamustes väga kinni olla, nad on uhked oma uskumuste üle, mis sageli on radikaalsed. Nad on intellektuaalsel tasandil väga võimekad inimesed ja neil on eriline iha end väljendada. Looming on Lõvi Merkuuridele väga oluline. Nende stiilis on teatavat dramaatilisust – nad on kirglikud ja entusiastlikud suhtlejad, oma sõnumit edastavad nad kirglikult. Kui nad on omandanud oskuse oma ideid ja mõtteid natuke haritumalt edastada, siis õhkub nendest imetlusväärset soojust.

Vastavalt oma enesekindluse tasemele on kindlasti omal kohal ka kriitikale jäärapäisuse ja ülitundlikkusega reageerimine. Misiganes on tema reaktsioon, Lõvi Merkuurid võivad olla vaimselt ülbed. Merkuur juba loomuldasa on eemalseisev ja ratsionaalne. Lõvis asudes aga tuleb tugevalt mängu ego, kui asi puudutab intellektuaalset analüüsi. Kui intellekt ja ego on nii tihedalt seotud, siis on raske eraldada väljamõeldist faktist. Nii võib mõne Lõvi Merkuuri jaoks probleemiks olla eputamine.

Kõige paremini sobib Lõvi Merkuurile tegutsemine loomingulises vallas. Nad võivad olla imelised lugude jutustajad. Nad räägivad ja kirjutavad südamega.

Merkuur Neitsis

Neitsi Merkuurid on harva suhtluses edvistavad, kuid nad hindavad, kui teised nende teadmisi kiidavad. Neile meeldib detailidel järge pidada, kuid kui asjad pole nii, nagu peaksid olema, tekitab see neis stressi.

Kõige paremini funktsioneerivad nad siis, kui neil on paigas konkreetne plaan. Nad on võimelised palju õppima, kuid vajavad selleks organiseeritud keskkonda ja meetodeid. Nad õpivad oma eriala hästi selgeks, kuid neil on väga raske omaks võtta informatsiooni sügaval tasandil.

Kõige raskem on Neitsi Merkuuridel suhelda Amburi või Kaksikute Merkuuriga – kuigi nad jagavad ühiseid huvisid, edastavad nad oma sõnumeid erineva intensiivsusega. Kui aru saada, kui erinevad võivad olla teie mõtteprotsessid, võib selguda, et teil on rohkem ühist kui alguses võiks arvata.

Neitsi Merkuurid jätavad endast sageli tagasihoidliku mulje, kuid nad on igapäevaasjades väga kaitsvad. Nad võivad olla teistega väga kannatamatud, eriti kui nad tunnevad, et teeksid ise asju paremini või teevad rohkem, kui peaksid.

Merkuur Kaaludes

Kaalude Merkuur jätab endast väga meeldiva mulje. Diplomaatia tuleb neile loomulikult, nad otsivad intellektuaalses maailmas endale võrdset. Nad püüavad igas vestluses olla õiglased, kuid isiklikes vestlustes võib nende pidev võrdlemine tunduda küllaltki ebaõiglane.

Sa võid arvata, et Neitsi Merkuur on kriitiline ja perfektsionistlik, kuid veeda natuke aega Kaalude Merkuuriga ja saad aru, et on veel hullemaid kombinatsioone. Nad lihtsalt ei suuda endale vastu panna. Nad püüavad alati olla õiglased ning taktitundelised, kuid kui nad näevad, et kelleski on viga, siis nad peavad seda ka väljendama, kuid nende taktitunne ei luba seda teha liiga otse. Nii nad käivad ringi ja muudkui vihjavad, lootes, et parandavad nõnda maailma.

Kaalude Merkuur otsib kompromisse, nendes valmistab suurt ebamugavust, kui arvamused on ekstreemselt erinevad. See teeb neist hea vahemehe, kuid isiklikus elus on neil otsuste vastuvõtmisega raskusi. Nad lihtsalt ei saa muudmoodi, kui et nad näevad alati kõiges ka teist külge. See paradoks toob kaasa selle, et nad ei suuda teha komplimente, ilma et hästi öeldud lause lõppeks agaga. Anna neile natuke aega ja nad suudavad jõuda seisukorda, kus nad ei suuda üldse ei head ega halba otsust vastu võtta. Nii vajavad nad otsuste tegemisel sageli teiste abi, kuid suure tõenäosusega otsustavad nad lõpuks vastupidiselt sinu soovitatule. Lemmikväljend: «Teisest küljest...»

Merkuur Skorpionis

Need on inimesed, kes on võtnud eluülesandeks jõuda iga küsimuse südamesse. See paistab välja igast nende vestlusest. Nad hüppavad kartmatult sügavustesse, millest teised eemale hoiavad, nad tahavad õppida ja aru saada iga probleemi olemusest. Neil on imelised jälgimis- ja analüüsivõimed, nad jälestavad pealiskaudsust. Sageli võivad nad jätta endast kahtlustava mulje.

Nad on oma kõnes kirglikud, isegi jutlustavad. Pea meeles, et nad püüavad sind päriselt aidata. Püüa vaid nende negatiivsust ignoreerida ning võid avastada, et nendelt saadud nõu on üks parimaid. Oma intellektilt on nad täiesti instinktiivsed ja strateegiad on nende spetsialiteet. Nende versioon kriitikast on destruktiivne kriitika ning väga raske on Skorpioni Merkuuriga vaidlust võita. Nad lihtsalt peavad ise võitma!

Skorpioni Merkuur kaitseb innukalt igaüht, kellest ta hoolib. Nende energia ja kõne võib olla väga motiveertiv. Nad on ka loomupäraselt väga kahtlustavad, oodates halba. Nad armastavad intriige, müsteeriume ja peidetud motiive.

Merkuur Amburis

Amburi Merkuurid elavad mõttevabaduse nimel. Nad on oma suhtluses väga optimistlikud ja tulevikku vaatavad, Nende ideed on sageli väga suured, seega tasub olla nendega suhtlemisel parajalt taktitundeline. Pea meeles, et nad soovivad ainult head ja nad on visiooniga inimesed.

Amburi Merkuurid ei armasta detailidele keskenduda, nad eelistavad oma vaimseid horisonte laiendada, suurtel teemadel lugeda ja mõelda. Nende teadmistejanu on kustutamatu, kuid neil on vähe kannatust akadeemia ja kuivade faktide jaoks.

Paljude jaoks on Amburi Merkuuri õiglustunne segadusse ajav, kuid nad kaitsevad õiglust ja vabadust vaat et religioosse pühendumusega. Neil on üldiselt palju oma printsiipe, mida nad järgivad ning nende optimism on nende tugevuseks kui ka nõrkuseks. Pärast nendega vestlemist tunned end stimuleerituna ning nad teevad oma positiivse väljavaatega elule maailma paremaks. Samas võib see optimism reaalsuse eest ka pimestada.

Vestlused nendega on alati huvitavad ja sa lihtsalt ei suuda muudmoodi, kui et imetled nende optimismi ja entusiasmi. Otsekohesus on nende firmamärk ja sageli pole nad ka just eriti head kuulajad. Kõige kergem viis neid ärritada on nendega mänge mängida.

Merkuur Kaljukitses

Tegemist on inimestega, kes sageli kirjutavad ja räägivad aeglaselt ja metoodiliselt, nad hindavad struktuuri ja korda. Nad on inimestena väga leidlikud, kuid frustreeruvad kergelt, kui nende suunas visatakse korraga liiga palju informatsiooni. Enne otsusele jõudmist peavad nad ideed tükkideks tegema.

Nad on vaimselt tavaliselt väga aktiivsed, produktiivsed inimesed, kes eelistavad käegakatsutavaid tulemusi. Neis on mingi teatav autoriteetsus. Nad muutuvad kergelt kannatamatuks, kui inimesed ei pea oma sõna. Nad jätavad endast sageli liiga karmi mulje, eriti kui teised ei saa pihta, mis nende jaoks tundub iseenesestmõistetav.

Kaljukitse Merkuuris on ka parajalt kahtlejat. Esimene reaktsioon on neil skeptitsism – vaata neid kissis silmi ja kortsus kulmu, tõenäoliselt vaatad just Kaljukitse Merkuuri. Nende suhtlusstiil on otsekohene, nad ei taha aega raisata. Nad valivad oma sõnu hoolikalt ja põhjalikult.

Merkuur Veevalajas

Kuna Veevalaja Merkuurid on oma väljenduses ebatavalised, naudivad nad reeglite rikkumist. Nad pole just tingimata lärmakad või toretsevad, kuid nad oskavad teisi üles keerata vaiksel moel. Nad naudivad olukordi, kus saavad valgust heita inimeste eelarvamustele. Nad kipuvad kiirelt teistele vastu vaidlema ning pakuvad sageli teistsugust perspektiivi. Veevalaja Merkuurid naudivad intellektuaalseid debatte! Nad on kiired ja ärksad, nende vaatlusvõime on suurepärane ja sageli nad debatid ka võidavad. See võib olla teiste jaoks küllalt ärritav.

Veevalaja on õhumärk, mis on loomuldasa eemalseisev ja intellektuaalne. See on ka fikseeritud märk, seega on inimestel, kes on sündinud Veevalaja Merkuuris, sageli intellektuaalne agenda. Nende jaoks on loomulik oma ideid teistele peale suruda. Muidugi võib olla see teiste jaoks häiriv ja hirmutav, kuna jätab mulje intellektuaalsest üleolekust.

Teisest küljest on Veevalaja Merkuurid imelised seltskonnas. Neil on tavaliselt alati midagi põnevat öelda, nende perspektiiv asjadele on meeldivalt ebatavaline, veider ja üllatavalt tark.

Neil on ka omapärased õpiharjumused, kuna neile ei meeldi graafikuid järgida – isegi, kui nende päikesemärk on Kaljukitses, aga eriti siis, kui päikesemärk on Kalades. Kuigi nad on sageli üllatavalt organiseeritud, siis nende korrameel ei ole teiste jaoks täielikult mõistetav.

Veevalaja Merkuure tõmbab sageli teaduslike ja metafüüsiliste teemade poole. Kõik, mis lubab progressi ja arengut inimkonnale, on tema jaoks ligitõmbav. Nende huumorimeel on sageli hästi arenenud ja unikaalne. Eriti naudivad nad vimkasid, mis teisi šokeerivad.

Merkuur Kalades

Leebed suhtlejad, hella puudutusega, mis on soe ja mõnus. Mõned neist jätavad suisa poeetilise mulje. Kalade Merkuurid ei viitsi eriti detailidele mõelda, nad pigem imevad tunded ja tujud endasse ja võtavad informatsiooni sealt. Nii on nende infokogumisviis omapärane ja väga emotsioonidele suunatud.

Nad on üldiselt head kuulajad ja soojad suhtlejad. Samas ka tujukad, mis väljendub ka kirjades ja e-suhtluses. Iial ei tea, millal on nad vaikivas või vadistavas tujus. Nad küll ei võitle tähelepanu nimel, kuid neil pole probleemi pikalt jutustada, kui neil selleks tuju on. Kalade Merkuur on ka väga taktitundeline, sest nad ei taha teisi solvata.

Nad jätavad endast unistava ja sihitu mulje, raske on neid panna vastu võtma üht kindlat otsust. Asi pole selles, et nad ei tahaks otsust teha – nad lihtsalt võtavad maailmast endasse nii palju infot ja nende avatud meel takistab neil ühele seisukohale kauaks püsima jäämast. Nad on seega väga ebaselged ja kui nad õpivad end selgemalt väljendama, siis võivad nad avastada, et palju ebakõlasid saab silutud.

Kasutatud: Live About, Cafe Astrology

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles