Afroameeriklase George Floydi mõrvas süüdistatav politseinik pääses miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu vabadusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Minnesota Minneapolise ekspolitseinik Derek Chauvin vanglafotol
Minnesota Minneapolise ekspolitseinik Derek Chauvin vanglafotol Foto: HCSO/via REUTERS/Scanpix

Afroameeriklase George Floydi mõrvas süüdistatav Minneapolise politseinik Derek Chauvin pääses vabadusse pärast seda, kui kohus määras talle miljoni dollari (850 000 eurot) suuruse kautsjoni.

46-aastane Floyd suri tänavu 25. mail pärast seda, kui 44-aastane korrakaitsja Chauvin ta käed raudu pani, maapinnale surus ja ligi 9 minutit oma põlve ta kaelal hoidis, teatab denevrepost.com.

George Floydi mälestuspaik Minneapolises
George Floydi mälestuspaik Minneapolises Foto: Damairs Carter/MPI/Capital PictuDamairs Carter/MPI/Capital Pictures/DAM/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Floyd üritas politseinikule öelda, et ta ei saa hingata, kuid Chauvin eiras seda. Pealtnägijate kinnitusel kaotas kinnipeetu teadvuse ja politseinik ei võtnud enne oma põlve ära, kui juhtumit jälginud ütlesid, et mees on vist minestanud. 

Floyd viidi haiglasse, kuid arstidel ta elu päästa ei õnnestunud. Hiljem ilmnes, et Floydil oli hingamisraskusi ja kergekujuline astma. 

Chauvin koos kolme kolleegi J Alexander Kuengi, Thomas Lane’i ja Tou Thaoga vahistati ning kõigile esitati süüdistus surma põhjustamises.

Minneapolise ekspolitsenikud Derek Chauvin (üleval vasakul),Tou Thao (üleval paremal), Thomas Lane (all paremal) ja J Alexander Kueng (all vasakul)
Minneapolise ekspolitsenikud Derek Chauvin (üleval vasakul),Tou Thao (üleval paremal), Thomas Lane (all paremal) ja J Alexander Kueng (all vasakul) Foto: Handout ./via REUTERS/Scanpix

Chauvin sai kõige karmima süüdistuse, teda süüdistatakse mõrvas ja elu võtmises. Teisi süüdistatakse samuti mõrvas ja elu võtmisele kaasa aitamises. 

Thaole, Lane'ile ja Kuengile määrati kautsjoniks 750 000 dollarit (637 500 eurot).

Ei ole teada, millisest allikast Chauvin ja teised oma kautsjoniraha said. 

Minneapolise politsei vallandas kõik neli politsenikku. Kohus nende üle peaks algama järgmise aasta märtsis. 

Floydi surm käivitas Black Lives Matter protestid, mis alguses olid vaid USAs, kuid nüüd on kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles