VAATA ⟩ Noor Eesti kunstnik võttis end ühiskonnakriitilises muusikavideos paljaks ja ronis vanni (4)

Elu24
Copy
Elina Masing (vasakul) ning modell Aasmäe muusikavideos «Tra pls».
Elina Masing (vasakul) ning modell Aasmäe muusikavideos «Tra pls». Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Eesti-vene taustaga noor kunstnik Elina Masing on avaldanud ühiskonnakriitlise loo pealkirjaga «Tra pls», millele valminud muusikavideos ta koos eestlannast modelliga ka vanni ronib.

Ühiskonnakriitiline muusikavideo pealkirjaga «Tra pls» ilmus 2. oktoobril ja selle autoriks on eesti-vene taustaga noor kunstnik Elina Masing, kes on varasemalt tuntust kogunud bändi 5HORSES koosseisus.

Lugu sündis globaalse pandeemia mõjutustest ning on inspireeritud Masingu enda elust, heites varju tänapäeva noortele, kes ei oska hinnata lihtsa heaolu väärtust ning avastavad meelemürkide maailma läbi vanemate rahakoti. Lisaks toetab lugu LGBTQ+ kogukonda, kritiseerib valge nahatooni privileege ning normaliseerib ühiskonna mitmekesisust üleüldiselt. 

Masingu kehastatud Valge Tüdruk on rõhutatud versioon nüüdisaja stereotüüpsest tütarlapsest, kel on pealtnäha «kõik» olemas, kuid sisemuses möllab iha kuulsuse ja edukuse järele, unustades seejuures inimlikud väärtused. 

Alla kaheminutiline muusikavideo sündis koostöös Masingu enda ning Robin Kooviti ja modell Aasmäega, viimane on ka video idee autor ja teostaja. Kõik kolm on ka muusikavideos ning Masing ja Aasmäe satuvad koos isegi vanni.

Vaata muusikavideo SIIN:

Elina Masing on osalenud mitmetel nimekatel Eesti kunstifestivalidel. Viimati võis tema loominguga tutvuda festivalil Tartu Interdistsiplinaar 2020. aasta augustis, kus esietendus tema uuslavastust «Maagiline metamorfoos». 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles