VIDEO ⟩ Lennufirmad müüvad lende eikuhugi, kuid pardal saab mõnusalt aega veeta

Inna-Katrin Hein
Copy
Inimene söömas äriklassi lennul. Pilt on illustreeriv
Inimene söömas äriklassi lennul. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Koroonapandeemia on mõjunud turismile, kaasa arvatud lennuliiklusele laastavalt ja firmad otsivad viise, kuidas «ellu ärgata» ja «hinge sees hoida».

Üks neist firmadest, Singapore Airlines, mis pakub pikki mandritevahelisi lende igatsevatele inimestele uusi elamusi, avas Changi lennujaama lennuväljale pargitud Airbus A380 lennukis pop-up-restorani, kuhu saab pileteid osta, teatab yle.fi. 

Tegemist on niinimetatud valelendudega, kus inimesed saavad minna lennuki pardale ning süüa, juua ja mõnusalt aega veeta. Inimeste füüsilised ja emotsionaalsed keskkonnavahetamise vajadused on rahuldatud.

Söök on lennukirestoranis selline, nagu tavaliselt lendudel pakutakse. Turistiklassis on oma road ja äriklassis omad.

Taiwani Songshani lennujaama lennuväljal on China Airlinesi Airbus A330, kus saab tekkida tunne, et lennatakse. Tehtud on kolm valelendu, millel oli 180 inimest. Pileti hinna sees oli lennule registreerimine, lennukis filmide ja muusika nautimine, pakutakse ka süüa. Osa inimesi võtab kaasa ka reisikohvrid ja -kotid, et tekiks õige reisimise tunne. Reisijad läbivad turvakontrolli ja stjuardessid juhatavad nad istmete juurde, nagu oleks tegemist õige lennuga.

Inimeste huvi valelendude vastu on suur ja see üllatas nii lennufirmasid kui ka lennujaamu. Kui Singapore Airlinesi ja China Airlinesi kolm võltslendu tulid müüki, tahtis 7000 inimest pileteid saada. Igal korral võeti pardale 60 reisijat, et inimestel oleks ruumi vaba aega nautida.

Taiwani lennufirma EVA Airways korraldab aga kolme tunni pikkuseid lende sealses õhuruumis. Taoyani lennuväljalt õhku tõusnud lennukisse müüdi esimesel korral 309 piletit vaid mõne minutiga.

Lende eikuhugi teeb ka Austraalia lennufirma Qantas. Septembris müüdi välja kõik lennud, mille algus ja lõpp on Sydneys. Tegemist on lühilendudega, millel saab vaadata Sydneyt ja selle lähedal asuvaid alasid.

Lennufirma Qantas lennukid Austraalia Sydney Kingsford Smithi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal.
Lennufirma Qantas lennukid Austraalia Sydney Kingsford Smithi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal. Foto: Loren Elliott/REUTERS/Scanpix

Samasuguseid võltsreise plaanivad ka mitmed kruiisifirmad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles