VIDEO ⟩ Arsti šokeeris koroonahaige Trumpi üllatusvisiit toetajate juurde: nad võivad selle poliitteatri tõttu surra

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump žestikuleerimas autost Walter Reedi sõjaväehaigla juurde kogunenud toetajatele
USA president Donald Trump žestikuleerimas autost Walter Reedi sõjaväehaigla juurde kogunenud toetajatele Foto: CHERISS MAY/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendil Donald Trumpil diagnoositi koroonaviirus ja ta viidi Marylandis Bethesdas asuvasse Walter Reedi sõjaväehaiglasse, millest ta möödunud nädalalõpul hetkeks lahkus, et oma valijaid tervitada.

Trump istus koos oma kaaskonnaga kuulikindlasse autosse ja sõitis mööda tänavaid, et inimestele lehvitada, teatab businessinsider.com.

Koroonaviiruse tõttu Walter Reedi sõjaväehaiglasse viidud USA president Donald Trump lahkus sealt hetkeks, et tervitada oma toetajaid.
Koroonaviiruse tõttu Walter Reedi sõjaväehaiglasse viidud USA president Donald Trump lahkus sealt hetkeks, et tervitada oma toetajaid. Foto: CHERISS MAY/REUTERS/Scanpix

Walter Reedi sõjaväehaigla arst James P Phillips avaldas Twitteris, kui šokeeritud ta Trumpi käitumisest on. Arsti sõnul on suur oht, et kõik, kes olid koos Trumpiga autos, nakatusid koroonaviirusega.

«Kõik presidendi möödasõidus osalenud tuleb 14 päevaks karantiini panna. Nad võivad surra, ja seda poliitteatri tõttu. Trump andis neile käsu riskida oma eluga. See on hullumeelsus,» kirjutas arst.

Phillipsi andmetel sõitsid Trump ja ta kaaslased autoga, mis ei ole ainult kuulikindel, vaid kaitseb ka keemiarünnaku eest.

«Sellises kinnises autos on väga suur risk nakatuda koroonaviirusega, tegemist ei ole kiirabimasinaga. Presidendi vastutustundetus on mõistetamatu,» jätkas arst.

Meediasse jõudnud fotodel on näha Trumpiga autos koos vähemalt kaht inimest.

Vaid mõni minut enne haiglast lahkumist avaldas Trump Twitteris video, kus ütleb, et teeb väikese üllatusvisiidi haigla juures olevate toetajate juurde. «Mõtlesin, et teeme väikese üllatuse tänavatel olevatele patriootidele,» teatab Trump.

Trumpi raviarstide sõnul on USA presidendi tervis hoolimata koroonaviirusega nakatumisest võrdlemisi hea ja ta võib pääseda haiglast juba 5. oktoobril.

USA meedia teatel anti Trumpile haiglas koroonaraviks deksametasooni, mis on tegelikult reuma-, nahahaiguste, astma- ja kopsuhaiguste ravim, kuid kliiniliste katsete kohaselt võib aidata ka koroonaviirusest tingitud viirushaiguse Covid-19 ravimisel.

74-aastane USA president kuulub koroonaviiruse riskirühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles