«Teneti» naisstaar meenutas Laagna teel filmitud stseeni: elasin praktiliselt kolm nädalat autos

Elu24
Copy
Elizabeth Debicki ja Kenneth Branagh «Teneti» dramaatilises Laagna tee stseenis
Elizabeth Debicki ja Kenneth Branagh «Teneti» dramaatilises Laagna tee stseenis Foto: Filmikaader

Hollywoodi suurfilmi «Tenet» naisstaar Elizabeth Debicki (30) andis oktoobri alguses intervjuu The Hollywood Reporterile. Näitlejanna rääkis intervjuus lisaks oma rollile ka «Teneti» keerukast Laagna tee tagaajamisstseenist, mille filmimiseks kulus kolm nädalat.

Austraaliast pärit Elizabeth Debicki läbimurderolliks võib pidada 2013. aasta filmi «Suur Gatsby». Pärast seda on Debickist saanud üks Hollywoodi populaarsemaid näitlejannasid, keda näeb peagi ka Netflixi hittsarjas «The crown» printsess Diana rollis. 

«Tenetis» kehastas Debicki aga naist, kes soovib oma kuritahtliku abikaasa küüsist pääseda. Kriitikud on Debicki rolli tembeldanud «hädas olevaks näitsikuks», millega austraallanna kohati nõustub, kuid siiski ümber lükkab.

Jutuks tuli ka muidugi spioonipõneviku keeruline süžee ja kurikuulus autode tagaajamisstseen Laagna teel, mille filmimine võttis aega kolm nädalat.

«Ma ei tahaks seda («Tenetit» – toim) füüsikateoreetikule seletada [...] aga ma ütleks, et praeguseks olen ma sellest aru saanud. Mul oli stsenaarium, mis oli justkui Christopher Nolani aju joonis. Ja mul olid kaasnäitlejad, kellel oli ka joonis, ning meil oli kogemus seda tükk tüki haaval teha,» pakkus Debicki põhjuseks, miks «Tenet» talle üle jõu ei käi. Samas kõike Debicki pärast filmivõtteid siiski ei mõistnud.

Elizabeth Debicki filmis «Tenet».
Elizabeth Debicki filmis «Tenet». Foto: Warner Bros.

«See on väga huvitav, sest olen seda näinud ja kui ma seda esimest korda nägin oli filmis hetki, isegi mõned, millest ma osa võtsin, mida ma kogesin justkui esimest korda, olgugi, et ma olin selle teinud.»

«Näiteks me filmisime Eestis kolm nädalat autode tagaajamisstseeni maanteel, mis me teatud kellaajast teatud kellaajani sulgesime, ja me ehitasime seda stseeni sekundite kaupa. Iga sekund oli oluline,» kirjeldas Debicki ja lisas: «ja olgugi, et ma elasin praktiliselt kolm nädalat autos ja tegin kõiki väikeseid kaskadööritrikke ning psühholoogiliselt kõiki tegelaskuju emotsionaalseid hetki selles stseenis – esimene kord, kui ma selle keerukusest aru sain, oli alles seda stseeni vaadates.»

Debicki tõdes, et Nolani võtteplatsil tuleb film justkui tükkideks teha ning alles hiljem, kui sa seda vaatad, loksub kõik paika ja sa saad seda nautida. «See on väga huvitav kogemus.»

Olen suhteliselt kindel, et me kõik kolm olime sinna autosse surutud.

Need, kes on «Tenetit» näinud, teavad, et Laagna teel filmitud stseenis peab Debicki autost pääsemiseks tagumiselt istmelt keskluku lahti tegema. Stseenis tuleb kasuks näitlejanna pikkus (1.9m)!

«Mul on imeliselt pikad jalad ja ma sain esimese korraga hakkama. Ma olin nii rõõmus,» naerab Debicki ja paljastab, et selle stseeni ajal oli autos päris kitsas.

«Chris ja Hoyte (filmoperaator – toim) olid alati iga hetke ning iga kaadriga füüsiliselt seotud. Olen suhteliselt kindel, et me kõik kolm olime sinna autosse surutud, Hoyte oli kindlasti koos kaameraga seal.»

Debick lisab naerdes, et see oli tema jaoks esimene stseen, kus keegi kasutas tema jalgade pikkust nö elu päästmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles