NÜÜD KINODES ⟩ Mel Gibson orkaani käes, õpetajate pummelung, pereema surmasoov ja keelatud armastus

Spekter
Copy
Foto: Filmikaader

Ülevaade selle nädala uuest filmidest Eesti kinodes.

«Järgmine ring»

Cannes’i filmifestivali programmifilm! On olemas teooria selle kohta, et me peaks olema sündinud juba väikse alkoholikogusega veres ja et tagasihoidlik inerts avab meie meeled maailmale meie ümber, vähendades meie probleeme ning suurendades meie loomingulisust. Martin ja tema kolm sõpra, kes kõik on väsinud kooliõpetajad, alustavad sellest teooriast lummatuna eksperimenti, et saavutada pidev teatud joobeseisund terveks päevaks. Kui Churchill võitis II maailmasõja raskes akoholiuimas, kes teab, mida võiksid paar tilka teha neile ja nende õpilastele? Algsed tulemused on positiivsed ja õpetajate väike projekt muutub tõeliseks akadeemiliseks uurimuseks. Nii nende klassid kui ka tulemused paranevad jätkuvalt ja grupp tunneb end taas elus olevat! Siis tuleb aga tagasilöök, kus osad osalejad näevad võimalust edasiseks arenguks, teised aga astuvad rööbastel maha. Üha selgemaks saab, et seni, kuigi alkohol on toitnud teatud suuri saavutusi maailma ajaloos, on mõnedel julgetel tegudel siiski tagajärjed.

Taani režissöör Thomas Vinterbergi lavastatud draamakomöödias mängib peaosa Mads Mikkelsen.

«Loodusjõud»

Puerto Ricole läheneb tugev orkaan, seetõttu määratakse politseiametnik Cardilole uus partner Jess ja tehakse ülesandeks elanikud evakueerida. Väljakutse toidupoes tekkinud konfliktile viib politseinikud peaaegu tühja elumajja, kust leitakse endine politseinik Ray ja nüüd lihtsalt kangekaelne pensionär, kes ei taha mugavast tugitoolist lahkuda. Samal ajal kui Cardillo veenab koos tema arstist tütrega teist elanikku evakueerima, tungib majja hästirelvastatud röövlijõuk. Jessile on saabunud aeg läbida oma tuleristsed ja Rayle vanad ajad meelde tuletada. Filmis mängivad tuntud Hollywoodi näod: Mel Gibson, Emile Hirch, Kate Bosworth jt.

«Musträstas»

Emotsionaalne draama täis lootust ja armastust ning hästi elatud elu tähistamist. Lily (Susan Sarandon) ja Paul (Sam Neill) kutsuvad oma lähedased kokku mere ääres asuvasse suvekoju, et viimast korda koos olla. Lily on otsustanud lõpetada oma pikalt kestnud kurnava võitluse ALS-iga. Abikaasad on plaaninud sellest rahulikku nädalavahetust ühes tavapäraste jõulutraditsioonidega, kuid meeleolu muutub pinevaks, kui pinnale kerkivad Lily lõpuni lahti rääkimata probleemid oma tütarde Jenniferi (Kate Winslet) ja Annaga (Mia Wasikowska). Kõigest toimuvast saavad osa teisedki pereliikmed. Filmi aluseks on 2014. aastal valminud draama «Vaikne süda» (Stille hjerte).

Festival Festheart

Sel ja järgmisel nädalavahetusel saab festivali Festheart raames Tartus ja Rakveres vaadata uuemaid LGBT+ filme kogu maailmast. Vaata filmide treilereid siit.

*

Vaata seansside aegu siit: Apollo Kino, Cinamon, Forum Cinemas,  Kino Artis, Viimsi KinoTartu Elektriteater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles