Itaalia õnnetuslaeva kapten komistas ja kukkus päästepaati?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia kapten Francesco Schettino
Costa Concordia kapten Francesco Schettino Foto: SCANPIX

Karile sõitnud Itaalia kruiisilaeva Costa Concordia kapten Francesco Schettino põhjendas varajast laevalt lahkumist kuuldavasti sellega, et libastus ja kukkus päästepaati.

Schettino kuulati üle Itaalias Grossetos, kus ta selgitas uurijatele, et sattus päästepaati kogemata, kirjutab The Telegraph.

«Reisijad tormasid välitekkidele ja hakkasid agressiivselt päästepaate hõivama. Mul polnud isegi päästevesti, sest andsin selle ühele reisijatest. Üritasin inimesi korrapäraselt paatidesse juhatada. Kuna laev oli 60- või 70-kraadise nurga all, komistasin ja kukkusin paati,» seletas mees kolmetunnise ülekuulamise käigus.

Mehe sõnul jäi ta päästepaadile lõksu ning see lasti vette alles tunni aja pärast. Seda, miks samas paadis olid ka tema abid, laeva teine ohvitser Dimitri Christidis ja kolmas ohvitser Silvia Coronica, kapten ei selgitanud.

Costa Concordia õnnetuses on senistel andmetel 11 hukkunut ning 24 inimest on kadunud.

Itaalia meedia avalikustas ka kahekõne, mis toimus möödunud nädala reedel Itaalia rannavalve juhi ja õnnetuslaeva kapteni vahel pärast seda, kui Costa Concordia oli Giglio saare lähedal kivisele madalikule sõitnud. Livorno rannavalve juht kasutas üsna karme sõnu, et Costa Concordia kapten Francesco Schettino laevale tagasi läheks ning päästetöid juhataks.

Kuula allpool! Eestikeelse tõlke leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles