Selgus telekonkursi «Klassikatähed» tänavune tiitlivõitja

Elu24
Copy
«Klassikatähed» viienda hooaja finalistid (vasakult paremale) Triinu Piirsalu, Siret Sui ja Tähe-Lee Liiv.
«Klassikatähed» viienda hooaja finalistid (vasakult paremale) Triinu Piirsalu, Siret Sui ja Tähe-Lee Liiv. Foto: Ken Mürk

Täna õhtul krooniti ETV «Klassikatähed» viienda hooaja vägevas finaalsaates tänavune klassikatäht. Kolme andeka finalisti seast kuulutati tiitlivõitjaks pianist Tähe-Lee Liiv.

Telekonkurss «Klassikatähed» viienda hooaja viimases osas selgus, kes kolmest finaali jõudnud andekast neiust ihaldatud tiitli võitis. Võitjaks kuulutati 16-aastane Tähe-Lee Liiv, kes mängib klaverit. Tiitlist jäid napilt ilma 20-aastased Siret Sui (flööt) ja Triinu Piirsalu (viiul).

Otsustavas finaalsaates oli igal mängijal võimalik välja tuua oma parimad artistlikud oskused. Esitada tuli kolm pala: tantsulise karakteriga lugu, žürii poolt etteantud teos ja võistlejale endale kõige-kõige südamelähedasem muusikapala.

Triinu Piirsalu
Triinu Piirsalu Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Finalist Triinu Piirsalu oli viimase saate eel suures elevuses. «See teekond siin on olnud nii arendav! Olen saanud juurde enesekindlust kõiges, mida ma teen – leidnud erinevaid lähenemisnurki, õppinud oma aega paremini planeerima ja saanud kaamerate ees esinemise kogemust,» oli Triinu juba rahul enne finaali.

Siret Sui
Siret Sui Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Flötist Siret Sui lisas, et kuigi võit oleks olnud kõigile magus, võis ta oma eesmärgi juba enne finalisti täitunuks lugeda. «Olen finaalis, saan mängida lugusid, mida olen ette valmistanud. Saade on andnud võimaluse eksperimenteerida, oma ideid teoks teha, ansambleid kokku kutsuda – teha asju, mis mulle tohutult meeldivad. See viimane voor saab olema pidu,» rääkis Siret. 

Tähe-Lee Liiv
Tähe-Lee Liiv Foto: Krõõt Tarkmeel/Krõõt Tarkmeel Photography

Tänavune tiitlivõitja Tähe-Lee Liiv tunnistas finaali eel, et «Klassikatähtede» saates osalemine on kasvatanud temas julgust. Lõppvõistlusele läks ta vastu ootusrikkalt ja hea tundega. «Mingis mõttes on finaal isegi lihtsam kui kaks eelmist vooru, kus pidi tegema asju, mis minu turvatsoonist ja harjumustest väljaspoole jäid. Nüüd saan teha seda, mida ma kõige paremini oskan, mida ma olen õppinud ja milles ma tunnen ennast hästi,» rääkis Tähe-Lee enne viienda hooaja võitmist.

«Klassikatähtede» finaalvoorus liitus žürii püsiliikmete Kadri Tali ja Toomas Vaviloviga Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri vastne peadirigent Olari Elts. Finaliste oli toetamas ning nendega koos musitseerimas ka kõik tänavusel võistlusel osalenud muusikud.

Võistlussari valmis Eesti Kontserdi, Klassikaraadio ja ETV koostöös. Konkursi parimaid ootab rida väärt auhindu. Auhinnad jagatakse 20. novembril Estonia kontserdisaalis toimuval finalistide galal, kus Klassikatähed musitseerivad koos ERSO-ga. Rohkem infot leiad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles