Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Maian
Maian Foto: Mihkel Maripuu

Toome teieni 38. nädala muusikauudised. Otsitakse võimalusi Eurovisiooni korraldamiseks, algas Etnokulp 2020 hääletus, Viljandi Guitar Trio tuleb taas kokku ja Tanjal ilmus uus videosingel.

Maian andis välja suhetest rääkiva singli «Papi»

Maian Lomp sai tuntuks Eesti Laulul 2017. aastal jäädes koos Karl-Kristjan Kingiga looga «Have You Now» neljandaks. Peale seda pistis Maian taskusse lepingu Universal Musicuga ja andis välja kaks ingliskeelset singlit. Edasi tuli juba eestikeelne looming, mis näitasid Maiani suurepärast talentika laulukirjutana, kuna mõlemad lood jõudsid edetabelites kõrgetele kohtadele. Ka uuele loole «Papi» kirjutas sõnad Maian ning muusikalise poolepealt andsid oma panuse juurde Gevin Niglas ja Ago Teppand. Laulja sõnul on lugu pühendatud kõigile meremeestele ja muidu meestele.
 

Järgmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse toimumiseks on neli võimalust

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad, et erinevalt 2020. aastast lauluvõistlus järgmisel aastal kindlasti ära ei jää. Neljast versioonist kõige optimistlikum variant tähendab seda, et Eurovisioon toimub nii, nagu see ikka alati toimunud on. Rotterdamis on kohal nii riikide delegatsioonid, press kui ka publik ning lauluvõistluse raames toimub huvilistele mitmeid üritusi. Ka teise variandi puhul toimuks Eurovisioonil üheksa sõud, kuid kohal olevate inimeste arv oleks piiratud. Seda nii publiku, pressi kui ka riikide delegatsioonide seas. Kolmas variant võtab arvesse, kui mitmetes riikides on kehtestatud reisipiirangud ning artistid ei saa Hollandisse minna. Selleks, et nad ikkagi lauluvõistlusest osa saaks, saavad nad esineda video vahendusel oma koduriigist. Need, keda reisipiirangud ei mõjuta, saavad ikka Rotterdami laval esineda. Ja neljas võimalus on, et ollakse valmis selleks, et Holland on Eurovisiooni ajaks n-ö lukku pandud ja sealsed inimesed peavad karantiinis olema. Sel juhul esitavad kõik artistid oma võistluslugusid enda kodumaal ja video vahendusel. Publikut Rotterdami ei lubata ja ära jäävad ka lauluvõistlusega seotud lisaüritused. Täpsemad otsused tehakse 2021. aasta alguses.
 

Elektrooniline duo Púr Múdd andis välja uue singli

18. septembril tuli välja elektroonilise duo Púr Múddi uus lugu «Your Eyes» koostöös Hollandi plaadifirmaga. Nii koosseisu hiljuti ilmunud singel «Da Da Da» kui ka «Your Eyes» on mõlemad olemas ka Púr Múddi uuel albumil, mis ilmub juba oktoobri lõpus. Uus lugu  räägib sellest, kuidas inimese silmad jutustavad oma lugu ning pilgust võib väga palju välja lugeda. Mõni pilk ei pruugi alati ka meeldiv olla. Uus lugu on kirjutatud duo endi ehk Oliveri ja Joonatani poolt.
 

Algas Etnokulp 2020 publikuhääletus

Esmaspäeval, 14. septembril sai alguse kuni 27. septembri südaööni kestev pärimusmuusika aastaauhindade Etnokulpide rahvahääletus, kus kahe nädala jooksul on kõigil võimalus anda hääl ja otsustada tänavused kulpide saajad. Etnokulbid jagatakse aasta jooksul enim hinge pugenud muusikutele, lugudele ja albumitele kätte 2. oktoobril Viljandis, Pärimusmuusika Lõikuspeol.
 

Tanja tuli välja videosingliga

Tanja Mihhailova-Saar ehk Tanja avaldas 15. septembril uue singli «Hurricane», mis sündis koostöös Timo Vendtiga. Laul «Hurricane» räägib sellest, et vahepeal on vaja kasvõi korraks oma probleemid ja mured ära unustada, tantsida kogu hingest ja pidutseda nagu orkaan! Lugu on väga energiline, tantsuline ja Tanja tahtis, et ka video oleks samasugune. Nii saigi ta esimest korda elus koos tantsijatega videos tantsida! Muusikavideo võeti üles Strikkeni laos kus Tanja koos tantsijatega kehastus blondide gängiks.
 

Ansambel Herald tähistab albumiga 20. sünnipäeva

Herald avaldab kahekümnenda sünnipäeva puhul albumi «Kurat» ja tutvustab seda alustuseks kontsertidega Tallinnas ning Tartus. Herald astubüles 2. oktoobril Tallinnas Kinomajas ja päev hiljem 3. oktoobril Tartus Rock & Roll Heavenis. Mõlema kontserdi erikülaliseks on Eesti supergrupp HUNTA. Eesti «vana korra» metallimaastikul on Herald pikemaealine tegija ning antud stiilis ennast kindlalt kehtestanud. Bänd alustas tegevust juba aastal 2000. Ülivärske neljanda albumiga «Kurat» jätkab Herald kindlakäeliselt klassikalise hevimetalli radadel. Muusikaliselt võib Heraldil leida sarnaseid jooni Iron Maideniga, täheldada kokkupuutepunkte Saksa power-metaliga ja lauljat on sageli võrreldud ka legendaarse Gunnar Grapsiga.
 

Jalmar Vabrna, Jaan Jaago ja Argo Vals ühendavad taas jõud

Kaks aastat loomingulisel pausil olnud Viljandi Guitar Trio tuleb Viljandi Kitarrifestivalil taas kokku, et esitada kontserdil paremikku oma varasemast repertuaarist ja esmaesitleda mitut värsket teost. Viljandi Guitar Trio sai alguse 2008. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias Robert Jürjendali juhendamisel tegutsevast kitarristuudiost. Tänu ühisele huvile kvinthäälestuses kitarrimängu vastu loodigi Viljandi Guitar Trio, kuhu kuuluvad Jalmar Vabarna, Jaan Jaago ja Argo Vals. Muusikuid ongi võimalik näha ja kuulata 15.–18. oktoobril, kui toimub 13. korda improvisatsioonilisele ning stiiliülesele kitarrimängule keskenduv Viljandi Kitarrifestival, mis toob neljapäeva jooksul lavale Maarjamaa kitarrimängijate koorekihi.
 

Elina Nechayeval ilmus esimene enda kirjutatud singel

«Lind» on kolmas singel Elina hilissügisel ilmuvalt albumilt, millelt võib muuhulgas leida ka Eurovisoonihiti «La forza». Uus laul on pühendatud Elina jaoks kõige kallimale inimesele ehk tema lahkunud vanaemale, kes ei kahelnud temas kunagi hetkekski. 8. detsembril toimub Saku Suurhallis Elina Nechayeva esimene suur soolokontsert, kus tuleb esitlusele nii klassikalisi palu kui ka lugusid, milles seguneb elektrooniline muusika orkestrimuusikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles