Carmen Joala oma vanaisa loomingust: lugu «Unustuse jõel» läheb mulle väga hinge

Raadio Elmar
Copy
Carmen Joala
Carmen Joala Foto: Mattias Allik

Sel suvel möödus Jaak Joala sünnist 70 aastat. Avaldamaks lugupidamist kuulsale muusikule, planeeritakse nelja austuskontserti pealkirjaga «Naerata». Kauneid laule esitavad Tanja Mihhailova-Saar, Uku Suviste, Karl-Erik Taukar, Tanel Padar ning Jaak Joala järeltulija Carmen Joala. Lapselaps Carmen meenutas oma vanaisa raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

«Neid ilusaid vanaisaga seotud mälestusi on tegelikult tohutult palju! Esimesena meenuvad siiski seigad meie maakodust, vanaisa ja Maire juurest, seal sai suviti palju aega veedetud. Vanaisa oli suur magamise fänn, nii ka mina. Mäletan, kuidas Maire läks hommikul tööle ja tuli keset päeva lõunapausile...meie kaks polnud ikka veel maast lahti saanud. Seega võib öelda, et olime suured unekotid,» naeris Carmen Joala.

Carmen tunnistas, et armastab ka ise laulmisega tegeleda. «Olen alati laulmas käinud. Hetkel harjutan näiteks koos Laura Põldverega. Ma ei oska öelda, kas armastus muusika vastu on just vanaisalt tõuke saanud. Usun, et isegi kui mu vanaisa oleks olnud hoopis teine ja täiesti muusikakauge inimene, siis tõenäoliselt tegeleksin ikka laulmisega. Mulle meeldib muusika ja ka laulda olen alati tahtnud,» lisas ta.

«Vanaisa lugusid, just tema enda esituses, ma liialt palju ei kuula. Kuid kaunist loomingut on muidugi väga palju! Mulle läheb tohutult hinge lugu «Unustuse jõel», näiteks Rasmus Rändvee laulis seda saates «Eesti otsib superstaari», see oli tõeliselt suurepärane ja südamlik ettekanne. Lugu ise on ka muidugi väga ilus,» märkis lapselaps.

Carmen Joala tegi juttu peagi toimuva kontsertsarja «Naerata» ettevalmistustest. «Harjutamine käib, kuid kõik töötavad endaga iseseisvalt. Suurem proov toimub sel nädalal, teeme siis kogu programmi läbi ja vajadusel lihvime nurki, mida vaja. Ma loodan, et mu esinemine ikka õnnestub,» lisas ta ootusärevalt.

Muusikaga seotud tulevikuplaanide teemadel oli Carmen siiski väga tagasihoidlik. «Ma ei taha midagi kindlat täna välja lubada. Eks ma unistan ikka! Usun, et elu ise näitab, mis saama hakkab,» sõnas ta optimistlikult raadio Elmar hommikuprogrammile.

Carmen Joala
Carmen Joala Foto: Mattias Allik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles