Elina Nechayeva pühendas oma esimese enda loodud singli väga erilisele inimesele

Raadio Elmar
Copy
Elina Nechayeva esineb teisipäeval Pauluse kirikus.
Elina Nechayeva esineb teisipäeval Pauluse kirikus. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Raadio Elmar hommikuprogrammis rääkis Elina Nechayeva, juttu oli muusiku uuest singlist ja plaadist. Uurisime ka, kuidas ja kus tuleb parim inspiratsioon laulude kirjutamiseks. 

Möödunud nädalal ilmus Elina Nechayeval esimene enda kirjutatud singel, mis kannab pealkirja «Lind». «See laul on pühendatud mu armsale vanaemale, kes on kahjuks läinud siit ilmas. Mõeldes temale sündis selline armas eestikeelne lugu. Vanaema oli mulle lapsepõlves ema eest, ta tegeles minuga kõige rohkem. Käisime koos näiteks paljusid kontserte kuulamas, ta oli mulle ka muusikalises mõttes väga oluline inimene. Ta kuulas alati üle minu uued laulud, mis olin ära õppinud. Ta oli minu kõige rangem kriitik, alati soovitas, millega võin esinema minna ja millega veel mitte,» sõnas Nechayeva.

«Meil oli väga tore traditsioon. Igal pühapäeval käisime Toomkirikus oreli kontserte kuulamas. Kuid lisaks sellele käisime nautimas ka sümfooniakontserte, oopereid ning ballette - mul oli kultuurne vanaema,» meenutas Nechayeva.

Muusik kirjeldas, milline on täna tema isiklik ajakava ja kas sellesse mahub ka rahulikke loomehetki. «Võin öelda, et graafik on hetkel päris tihe, kuid olen selle üle väga õnnelik. Mul on küll tohutult palju tegemist, kuid üritan iga päev natuke aega leida, et istuda maha ja luua uusi sõnu või muusikat. Viibin ka palju looduses, sest ammutan sealt inspiratsiooni. Kui mõte tuleb, panen kohe oma telefoni kirja - lülitan diktofoni käima ja ümisen vaikselt. Selliseid momente poeb mu sisse pea iga päev,» tunnistas ta.

Nechayeva avaldab peagi uue plaadi, millega soovib enda sõnul kokku võtta «La Forza» perioodi. «Helikandjal on lood, mille oleme loonud koos Mihkel Mattiseni ja Timo Vendtiga, need laulud on sarnased minu esitatud euroloole «La Forza». Ka uutes lugudes on orkestratsioon, elektroonika ja klassikaline hääl. See pole lihtsalt ilusate laulude helikandja, sel on ka oma konkreetne mõte taga. Igas laulus on väike element igast kontinendist. Laulul ja muusikal pole piire, kõik on ühtne siin maa peal. Me peame hoidma üksteist ja ka oma planeeti, kus me elame. Selline on ka minu plaadi sõnum. Plaadi esitlus on 8. detsembril Saku Suurhallis, kontsert saab olema kahes osas. Esimeses pooles esitan vaid klassikalist muusikat, teises pooles juba flirdime ka elektroonikaga,» lisas ta.

«Hetkel tegelen ka ühe huvitava kammermuusika kontsertprogrammi kallal. Tegemist on väga keerulise ja tõsise muusikaga. Mu esinemised on planeeritud Tallinnas, Jõhvis ja Tartus. Lisaks on tulemas Krahv Luxemburgi operett ja kauaoodatud «Minu veetlev leedi». Muidugi tegelen juba vaikselt ka järgmise hooaja erinevate rollidega,» märkis laulja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles