VIDEO ⟩ Rõõmurull: minister Helme peomelus antud intervjuu tõmbas töönädala lõbusalt käima (3)

Elu24
Copy
Martin Helme intervjuu
Martin Helme intervjuu Foto: Kaader videost/Kanal 2

Rahandusminister Martin Helme osales reedel Tallinna lennusadamas Hõbelusika galal, kus andis vintis peaga «Reporterile» intervjuu. Pehme keelega Helme on ühismeedia korralikult kihama pannud.

Minister Helme osales reedel pidulikul Hõbelusika galaõhtul, kus tunnustati Eesti tublimaid restorane. Kohal olid ka peaminister Jüri Ratas ja kultuuriminister Tõnis Lukas.

«Reporterile» antud lühiintervjuus ilmnes, et 44-aastane Helme oli vägijoogiga veidike liialdanud. Majandusteemadel rääkides ei jäänud mehel puudu entusiasmist, küll aga selgest diktsioonist.

Vaata videot!

«Kuulge, Eestis on vaja toetada sisetarbimist. Kui mõtleme, mis aitab meie sisemajandust, mis aitab SKP kasvamist, tööhõivet, inimeste palgakasvu, suur osa sellest on ikkagi sisetarbimine,» arutles rahandusminister kaamera ees.

Helme sõnul on tähtis, et eestlased käiksid Eestis söömas, joomas, spaas ja hotellis. «See on see, mis aitab ka meid hoida. Ärme pane raha pangaarvele seisma, vaid anname selle raha Eestis ettevõtetele, kellel on ka vaja ellu jääda,» soovitas ta. Nagu näha, oli minister omapoolse panuse juba andnud ning tõesti Eestis joonud.

Helme kõrval figureeris kaamera ees endine olümpiasportlane Allar Levandi, kes intervjuu jooksul kordagi suud lahti ei teinud, küll aga rõõmsalt ministri juttu pealt kuulas.

«Napsise Martin Helme lühiintervjuu «Reporterile» oli ikka puhas kuld. Eriti nautis olukorda tema kõrval muiates Allar Levandi,» arvati Twitteris.

Facebookis jagas lõbusat intervjuud endine rahandusminister Jürgen Ligi, kelle arvates on tegemist õppefilmiga. «Nüüd räägib Martin, et majandus on joomine ja laaberdamine. Lapsed, ka see pole päris tõsi. Majandus on küll ka tarbimine, aga Eesti majandusele ega meile endile ei ole hea, kui me elame, nagu homset ei tuleks, ja säästmise, investeerimise ja eksportimise asemel viime raha kõrtsi ja kallame kõrist alla,» kirjutas Ligi.

Siiski tunnistas riigikogulane, et ka meelt tuleb lahutada.

Kommentaariumis võttis sõna ka ekspoliitik Evelyn Sepp, kes «töllerdavat ja ebaadekvaatset» ministrit näha ei soovi. «Küll on hea, et ametnike palgataseme säilitamine ja tõstmine seda kõike ikka võimaldab...» ironiseeris ta.

Juutuuber Märt Koik torkas vahele, et Helme entusiasm on «vapustav».

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles