Vanameister Martin Scorsese asub järgmisel aastal AppleTV+ jaoks filmima tõsielulist põnevikku «Lillekuu tapjad» (Killers of the Flower Moon), milles mängivad lavastaja suured lemmikud Leonardo DiCaprio ja Robert De Niro. Sedapuhku ei kehasta Hollywoodi staarid aga sugugi mitte loo kangelasi.

Trilleri tegevus toimub 1920ndate Oklahomas, kus Osage indiaanlastele kuuluva maa alt leitakse naftat, misjärel hakatakse hõimu liikmeid salapärasel moel riburada pidi tapma – kokku sai naftaahnuse tõttu hukka hinnanguliselt sadakond inimest. Tagantjärele üheks Ameerika Ühendriikide ajaloo üheks kõige hirmsamaks kuritööks nimetatud keerukas ja ulatuslik juhtum oli tuleprooviks toona alles lapsekingades kõndivale föderaaljuurdlusbüroole (FBI).

Tegemist saab olema 77-aastase Scorsese järgmise suurfilmiga pärast Netflixi kolme ja poole tunni pikkust maffia-eepost «Iirlane». Tutvudes filmi alusmaterjaliga, võib julgelt oletada, et ega seegi film ilmselt kuigivõrd lühem ei saa tulla. Seekord aga ei tohiks kellelgi olla põhjust viriseda, et lavastaja vaatajat vanameeste soigumisega tüütab, sest linalugu toob avalikkuse ette uskumatult nurjatu loo, millest isegi ühtegi korralikku dokumentaali pole vändatud, ent mis võtab kokku kogu selle ülekohtu, mida Ameerika põliselanikud on pidanud anastajate tõttu sajandeid taluma. 

Copy