Juht leiti 150 kilomeetrit tunnis kihutanud isesõitva auto roolis magamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Tesla Model S sõitmas teel
Tesla Model S sõitmas teel Foto: /AP/Scanpix

Kanada Alberta politsei süüdistab meest kiiruseületamises ja ohtlikus juhtimises, kuna ta leiti mööda kiirteed 150 kilomeetrit tunnis kihutanud isesõitva auto roolis magamas.

Politsei teatel helistas neile 9. juulil murelik kodanik, kelle sõnul kihutas Ponoka linna lähedasel teel Tesla Model S sõiduk, teatab theguardian.com.

«Ilmnes, et tegemist oli isesõitva autoga, mis meie andmetel liikus üle 140 kilomeetri tunnis. Lisaks juhile magas autos ka kaassõitja,» on politsei teates.

Kui politsei oli kihutajatele oma auto tulesid vilgutanud, Tesla sõidukiirus tõusis, jõudes 150 kilomeetrini tunnis. Kanada teedel on maksimaalne lubatud sõidukiirus 110 kilomeetrit tunnis.

Politsei teatel oli Tesla isesõitva auto roolis 20-aastane Briti Columbia noormees, kes sai kiiruseületamise ja roolis magamise eest trahvi, lisaks jäi ta ööpäevaks juhiloast ilma.

Detsembris peab ta liikusreeglite rikkumise tõttu ka kohtu ette astuma.

Tesla on olnud elektriautode teerajaja, samas esitavad need autod liiklusohutuse eest vastutajatele väljakutse.

Kanadas on ka varem isesõitvate autodega probleeme olnud. Jaanuaris märkas Ontario liikluspolitsei, et 135 kilomeetrit tunnis kihutanud Tesla masina juht puhastab sõidu ajal hambaniidiga hambavahesid. Ta peeti kinni ja talle esitati süüdistus ohtlikus juhtimises.

Möödunud aasta lõpul leidsid Kanada korrakaitsjad Tesla masina sõitmas valel teepoolel ja ilma juhita.

Liiklusekspertide sõnul võivad need autod olla põhimõtteliselt isejuhtivad, kuid siiski tekib olukordi, milles on vaja juhi sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles