Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Egert Milder.
Egert Milder. Foto: Iris Kivisalu

Toome teieni 37. nädala muusikauudised. Ansamblil Kosmikud ilmus uus lugu, Eesti muusikud ühendasid jõud Amazonase vihmametsade kaitseks ja räpipunt 5MIINUST valmistub oma 5. sünnipäeva kontsertiks.

Ilmus Egert Milderi uus laul «Your Green Is Better»

Tegu on Egerti esimese uue singliga peale edukat osalemist Eesti Laulul looga Georgia. Verivärske heatujuline pala räägib sellest, kuidas inimestele kipub tihti tunduma, et rohi paistab ikka mujal rohelisem, aga vahel jõuad siiski elus sügava äratundmiseni, et see päris kõige õigem ning lemmikum roheline on tegelikult just kõige lähemal. Kaasahaaravale loole ilmus ka roheliste kurgitaimede vahel filmitud one-shot muusikavideo, mis tähendab, et kogu muusikavideo on üks järjest filmitud katkematu stseen ning hiljem seda mingil moel monteeritud ega lõigatud ei ole. Värske loo «Your Green Is Better» autoriteks on taaskord Egert Milder, Kaspar Kalluste ja Matteo Capreoli.


Eesti muusikud ühendavad unikaalse muusikaprojektiga  jõud metsade hoidmiseks

«METSA KENE – Estonia meets Amazonia» on rahvusvaheline muusikaprojekt, mis loob ühenduse Eesti ja Amazonase põlisrahvaste kultuuride vahel. Projekti raames on valminud samanimeline pea sajaleheküljeline helialbum-raamat 15 inspireeriva lauluga, mis tutvustavad põlisrahvaste muusikat ja kultuuripärandit. Teose esitluskontsert toimub 17. septembril kell 19 Alexela Kontserdimajas. Muusikaliselt mitmekülgsel kontserdil kohtuvad paljud armastatud artistid nagu näiteks Mari Kalkun, Liisi Koikson, Mick Pedaja, ansambel Puuluup, Jarek Kasar, Meister Jaan ja paljud teised. Erikülalised on pärimusmuusikud Brasiiliast. Muusikalise projekti «Metsa Kene» eesmärk on tuua tähelepanu metsade ja looduslike elukeskkondade hoidmise olulisusele, tähtsustades sealjuures põlisrahvaste kultuurilist ja elulist rolli nende hoidjatena. Kontserdil esitatavad laulud viivad rännakule vihmametsadesse Amazonase hõimude juurde. Laulud on saanud uue ja eestimaise kõla, mille tulemuseks on ennekuulmatu muusikaline alkeemia.

 

Endine Vanilla Ninja liige Maarja Kivi avaldas pärast pikka pausi taas muusikat

Pikki aastaid muusikas pausi pidanud laulja Maarja Kivi avaldas äsja uue loo «Victorious». Kivi sõnul leiab uuest palast just sellist romantikat ja optimismi, mida maailm aastal 2020 vajab. Tema sõnul on tegemist rõõmsa poplooga, mis loodetavasti leiab kuulajaid kõikjal maailmas. Maarja Kivi sai tuntuks tüdrukutegrupi Vanilla Ninja liikmena ning tegi hiljem ka soolokarjääri. Juba üle kümne aasta elab ta USA-s Los Angeleses.

 

5MIINUSE sünnipäeva kontsert liigub külastajate turvalisuse huvides Telliskivi kvartalisse

Järgmisel nädalal, 19. septembril, tähistab räpipunt 5MIINUST Tallinnas oma viiendat sünnipäeva. Ansambli karjääri seni suurim autorikontsert, mis pidi algselt toimuma Patarei Merekindluses, leiab nüüd aga kohendatud plaanide kohaselt aset Telliskivi Kvartalis. Üritus korraldatakse ja viiakse läbi koostöös Terviseameti ja Tallinna linnaga. Sündmuse asukoha muutmise tingisid nii Tervise- kui Päästeameti kõrgendatud nõuded. Seega otsustati üritus kolida kohta, kus on võimalik kontserdikülastajaid paremini hajutada.

 

Ansamblil Kosmikud ilmus uus lugu

Värske laulu pealkirjaga «Valu» muusika ja sõnade autorid on ansambli Kosmikud liikmed. Koosseisu kuuluvad laulja Hainz, kitarril Aleksander Vana, bassi mängib Rainer Rob Sirel ja trummidel on Kristo Rajasaare. «Valu» on esimene raadiosingel bändi seitsmendalt, sel sügisel ilmuvalt stuudioalbumilt «Morbiit».

 

Krick avaldas uue muusikavideo loole «Selleni»

Saaremaalt Orissaarest pärit räppar Krick avaldas uue muusikavideo loole «Selleni», mis pärineb sellel kuul ilmuvalt albumilt «Olustik». Muusikavideo filmiti erinevates Eesti paikades Kübassaare poolsaarest kuni Valgani. Autori sõnul peegeldab laulu sisu tema väärtusi ja arutleb selle üle, mis väärib tänapäevases infoküllases maailmas tähelepanu. Lugu valmis koostöös biidimeister Andero Kuhhiga.

 

Respektil ilmus uus laul koos Mait Maltisega

Ansambli Respekt algkoosseisul on suur rõõm ja au teatada, et välja tuli värske laul koos maestro Mait Maltisega. Uus laul «Pojale» on pühendatud Respekti liikme Kerdo Mölderi poja Kris-Kervin Mölderi 18. sünnipäevaks. «Tingimusteta armastus saab olla vaid lapse ja lapsevanema vahel. See on kõige ausam, puhtam, siiram ja lõputum armastus mis on maailma loodud,» kommenteeris Kerdo.

 

Ansambel Wolfredt esitleb Tallinnas ja Tartus uut albumit «Tides»

Wolfredt esitleb 18. septembril ilmuvat albumit «Tides» kontsertidega 2. oktoobril Tartus Genialistide klubis ning 17. oktoobril Tallinnas Sveta Baaris. Wolfredti kolmas album «Tides» on inspireeritud elu hoovustest, selle igaveset ringkäigust, tõusust ja mõõnast. Albumile on kogutud 7 pala, milles ilusad ruumilised kitarrihelid võivad hetkega muutuda massiivseks müraseinaks ja vastupidi.

 

Lauljatar Johanna  Randmanni uus muusikavideo pöörab tähelepanu koduta loomadele

Lauljatar Johanna Randmann avaldas uue muusikavideo «Täna» seeriast «Mina». Neiu andis eelmise aasta oktoobris välja debüütplaadi «Mina», mille igale laulule on planeeritud videod, moodustades tervikuna kokku lühifilmi. Nüüdseks on ilmunud neli osa ja Johanna loodab aasta lõpuks lühifilmi kokku saada. Hiljutine muusikavideo on võetud üles Paljassaare loomade varjupaigas. Johanna arvab, et igal kassil ja koeral võiks olla oma päriskodu ning see on see, mida ta püüab inimestele läbi video ka südamele panna – koduloom on vastutus ja pereliige, kes vajab samamoodi turvatunnet ja armastust. Tallinna Loomade Varjupaiga valis ta partneriks sellepärast, kuna on nendega varasemaltki projekte teinud ning samuti oli ta kunagi seal ka vabatahtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles