Atlandi ookeanil möllab teist korda ajaloos viis troopilist tsüklonit korraga

Inna-Katrin Hein
Copy
USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) satelliidipilt orkaan Paulette'ist
USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) satelliidipilt orkaan Paulette'ist Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Atlandi ookeanil on orkaanihooaeg täies hoos ja praegu möllab seal samal ajal viis troopilist tsüklonit.

Tegemist on orkaanide jälgimise ajaloos alles teise korraga, mil seal on samal ajal viis tsüklonit. Eemisel korral oli sama palju tsüklone 1971. aastal, teatab cnn.com.

Praegu aktiivsed tsüklonid on orkaanid Paulette ja Sally, troopilised tormid Teddy ja Vicky ning troopiline madalrõhkkond Rene.​

Orkaan Paulette jõudis 14. septembri varahommikul kohaliku aja järgi Bermuda rannikule, olles nüüd tagasiteel avamerele.

USA orkaanikeskuse teatel võib orkaan tugevneda, tuule kiiruse võib ulatuda 50 meetrini sekundis.

Orkaan Sally on jõudmas Mehhiko lahe rannikualadele, mille tõttu on seal elavatele inimestele antud evakueerimiskäsk. Orkaan peaks saabuma USA Louisiana ja Mississippi rannikule 16. septembril, kuid enne seda peaks ka Sally tugevnema.

USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) sõnul on järgnevatel päevadel oodata troopilise tormi Teddy tugevnemist. Praegustel andmetel liigub Teddy Bermuda suunas, kuid veel ei ole teada, kas ta jõuab tugevana ka rannikule või nõrgeneb.

USA orkaanikeskuse teatel troopiline torm Vicky ja troopiline madalrõhkkond Rene ei peaks ühelegi saarele ega rannikule jõudma ega kahju tekitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles