Venemaa president vabandas Serbia presidendi ees «Ürginstinkti» viite pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Serbia president Aleksandar Vucic 4. septembril Valges Majas
Serbia president Aleksandar Vucic 4. septembril Valges Majas Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja välisminister Sergei Lavrov palusid Serbia presidendi käest vabandust Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja sotsiaalmeedia postituse pärast, mis näis serblast pilkavat.

Themoscowtimes.com teatel tekitas pressiesindaja Maria Zahharova liitlaste vahel kerge diplomaatilise kriisi, kui ta postitas sotsiaalmeediasse foto Serbia presidendist Aleksandar Vučićist Valges Majas koos Sharon Stone’i kuulsa jalgade ristamise stseeniga 1992. aasta põnevusfilmist «Ürginstinkt» (Basic Instinct).

Kaader 1992. aasta filmist «Ürginstinkt» (Basic Instinct), pildil on Sharon Stone
Kaader 1992. aasta filmist «Ürginstinkt» (Basic Instinct), pildil on Sharon Stone Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Vene uudisteagentuuri RIA Novosti andmetel ütles Vučić Serbia televisioonile, et nii Putin kui ka Lavrov rääkisid temaga selle nädalal sotsiaalmeediajuhtumist.

«President Putin pole kunagi varem minult millegi pärast vabandust palunud, samuti mitte Sergei Lavrov. Aga mõlemad tegid seda nüüd,» ütles Vučić.

Serbia president lisas, et ta ei oleks seda viisaka inimesena maininud, kuid kuna Venemaa esindajad ta ees vabandasid, siis ta kommenteeris juhtunut.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas Vučići sõnu Vene meediale.

Zahharova postitatud pilt kujutab Vučićit eelmisel reedel Valges Majas USA presidendi Donald Trumpi vastas istumas. Serbia president osales USA vahendatud allkirjastamistseremoonial, mis parandab Serbia majandussuhteid Kosovoga.

Vučićiga pildi all on näha fotot Sharon Stone'ist, kes kehastas filmis «Ürginstinkt» kirjanik Catherine Tramelli, keda kahtlustati mõrvas. 

Zahharova selgitas sotsiaalmeedias, et tema postitust tõlgendati valesti. Venemaa välisministeeriumi pressiendaja ei võtnud oma postitust maha. 

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova
Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova Foto: Russian Foreign Ministry Press O/Russian Foreign Ministry Press O/Scanpix

Aleksandar Vučić on Serbia president alates 2017. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles