SÜGISE SUURFILM ⟩ Ajaloolise Eesti luurepõneviku «O2» täispikk treiler tõstab ootused kõrgele

Liina Suvi Ristoja
, Kinoportaali toimetaja
Copy
«O2»
«O2» Foto: Kaader filmist

Oktoobris jõuab viimaks publiku ette läinud suvel filmitud kodumaine spioonipõnevik «O2», milles rulluvad lahti teise maailmasõja eelsed sündmused Eestis. Täna õhtul sai avalikuks selle sügise suurfilmi täispikk kinotreiler.

Filmi süžee käivitub 1939. aasta augusti lõpupäevil. Kohe-kohe on puhkemas Teine maailmasõda ja just neil kriitilistel hetkedel langeb Eesti nõukogudevastase luure juht salamõrva ohvriks. Selgub, et meie salateenistuses tegutseb äraandja ja tema tabamine tehakse ülesandeks luureohvitser Feliks Kangurile (Priit Võigemast). Samal ajal jõuab luurajateni info, et Stalin ja Hitler on sõlminud Eestit puudutava salakokkuleppe. Olukorda ei muuda lihtsamaks ka Feliksit painav saladus, mille keskmes on kahe aasta tagune kirglik armusuhe poolatar Maria Dubrawskaga (Läti näitlejatar Agnese Cīrule).

Eesti, Soome, Läti ja Leedu koostöös valmiva «O2» režissöör on Margus Paju («Supilinna salaselts»), stsenaristid Tiit Aleksejev, Eriikka Etholén-Paju, Tom Abrams ja Olle Mirme. Filmi toodavad stuudiod Nafta Films (produtsent Esko Rips ja kaasprodutsent Diana Mikita) ja Taska Film (produtsent Kristian Taska), kaastootjateks on Solar Films Soomest, Film Angels Lätist ja InScript Leedust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles