Manna ja Lenna esimene ühine saade tehtud, külas käis noor muusik Pelle Põldma!

Raadio Elmar
Copy

Lenna Kuurmaa alustas sel nädalal raadiosaatejuhi karjääri raadio Elmar otsesaates «Manna ja Lenna». Koos raadio Elmar peatoimetaja Mari-Liis Männikuga jõuavad saated eetrisse igal esmaspäeval kell 14.00–18.00. Esimeses saates käis külas muusik Pelle Põldma.

Lõbus ja kaasahaarav otsesaade «Manna ja Lenna» käsitles esimeses saates koolimineku teemasid. 1. septembril alustasid tuhanded lapsed oma kooliteed, ka Lenna Kuurmaa tütar Ami astus esimesse klassi. Jagasime otsesaates häid nippe, kuidas peres koolirežiimile üle minna ja mil moel tekitada lapses turvatunne ning hea tuju koolimineku suhtes. Sõna said sekka öelda ka raadiokuulajad. 

Elmar LIVE stuudios mängis värsket loomingut noor muusik, laulja ja laulukirjutaja Pelle Põldma, esitamisele tuli tema lugu «Kesklinn». «Olen muusikat kirjutanud juba päris mitu aastat, kuid pole kuidagi stuudiosse jõudnud. Järsku käisin saates «Su nägu kõlab tuttavalt», see juhtus tänu mu hääleõpetajale, kes helistas ja teatas, et järgmisel päeval on casting. Peale seda avaldasin oma esimese laulu ja nüüd veidi aega hiljem tulin välja teise lauluga. Kirjutan kõik oma lood algusest lõpuni ise. Kindlasti on plaanis nüüd album teha ja nii kiiresti kui võimalik. Plaadil saavad olema nii eesti- kui ka inglisekeelsed lood,» kirjeldas Põldma raadio Elmar otse-eetris.

Noormees rääkis, kas telesaade andis tema muusikukarjäärile soovitud hoogu juurde. «Ma arvan, et sain saatest kindlasti tuntust. Töötasin veel hiljaaegu igapäevaselt restoranis teenindajana, inimesed tundsid päris tihti ära mind. Esitasin saates Uno Loopi ja Beatles'i muusikat ning seetõttu märkasid mind just vanema generatsiooni inimesed,» lisas ta.

Põldma lõpetas gümnaasiumi, kuid otsustas ülikooli eelselt vaba aasta võtta. «Mõtlesin, et võtan veidike vaba aega ja teen lihtsalt muusikat. Ilmselt viie aasta plaanis lähen ikka uuesti õppima. Kuigi mu füüsika hinded olid keskkoolis väga halvad, tunnen siiski, et tahan minna kõrgkooli just füüsikat või keemiat õppima. Ma armastan väga igasuguseid katseid,» tunnistas muusik oma tulevikuplaanide teemadel.

Saatejuht Lenna Kuurmaa andis omapoolset nõu Pelle Põldmale, kes on muusikamaailmas alles esimesi suuremaid samme astumas. «Alati tuleb head teha, pole vaja mingitesse jamadesse sattuda! On üks oluline asi, mida olen aastate jooksul õppinud...nimelt see, et ise ei jõua kõike teha ja ei peagi jõudma. Leia enda ümber häid inimesi, kasvõi üks või kaks. Näiteks turunduse ja sotsiaalmeedia tegevused võtavad ikka meeletu aja, samas need on artisti kuvandi ümber hästi tähtsad. Ainult muusika tegemisest pole kasu, see materjal ei pruugi kuhugi massidesse lihtsalt jõuda. Üsna oluline on ka see, et sa ajaksid ikka vaid oma asja. Tee otsused oma sisetunde järgi. Isegi kui tiim on su ümber, siis tea, et sina ise otsustad. Sa pead teadma, kuidas sa tahaksid kõlada ja millist muusikat esitada. See, mis tuleb südamest, puudutab reeglina ka teisi südametes,» soovitas Kuurmaa algajale muusikule. 

Kuula ja vaata täispikka intervjuud SIIN.

Lenna Kuurmaa ja Mari-Liis Männik raadio Elmar toimetuses
Lenna Kuurmaa ja Mari-Liis Männik raadio Elmar toimetuses Foto: Raadio Elmar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles