VÄÄRT KRAAM Eestis jõuab tele-ekraanile laineid löönud must komöödiasari «Fleabag»

Spekter
Copy
Sarja «Fleabag» stsenarist ja peategelane Phoebe Waller-Bridge
Sarja «Fleabag» stsenarist ja peategelane Phoebe Waller-Bridge Foto: ETV2

ETV2 toob ekraanile tunnustatud BBC telesarja «Fleabag», eestikeelse pealkirjaga «Mustlammas» (Fleabag, 2016–2019).

Esimene osa on eetris 12. septembril kell 22. ETV2 näitab järjestikku ära mõlemad hooajad, kokku 12 episoodi.

Kuus Emmyt, kaks Kuldgloobust, kaks Baftat ja lugematul hulgal teisi auhindu võitnud sari on moodne, musta huumoriga pikitud ja parajalt terav lugu naisest, kes Londoni kiires elus üritab toime tulla oma perekonna, minevikuvarjude ja lähisuhete sasipuntraga.

Seriaal lennutas Hollywoodi orbiidile selle stsenaristi ja peaosatäitja Phoebe Waller-Bridge'i, kes on hetkel filmitööstuse üks enimnõutud stsenariste, kes värvati koguni peagi kinodesse jõudvat uut Bondi-filmi kirjutama.

ETV2 teemakuud

«ETV2 toob sügisel vaataja ette taas maailma audiovisuaalkultuuri parimad saavutused,» lubab telekanali peatoimetaja Viola Salu. «Sügise filmikava on loodud sooviga vaatajat inspireerida ja harida ning teisalt pakkuda võimalikult erinevaid kultuurilisi elamusi. Nii saab ETV2 vahendusel osa kinoklassikast, silmapaistvatest dokumentaalfilmidest ja erinevates Euroopa riikides ning maailmas valminud mängufilmidest. Näiteks toob ETV2 läbi sügise vaatajateni omanäolise valiku prantsuse viimaste aastate kinokunstist.

ETV2 teemakuude raames tele-esilinastuvad dokumentaalfilmid avavad maailma kohati jahmatavate ja mõtlemapanevate teemadega, teinekord meelelahutuslikumas võtmes.

September on ETV2-s digikultuuri kuu, mille kavast leiab viis dokumentaalfilmi tehnoloogia edulugudest ja ohtudest. Teemakuu toob sel teisipäeval kell 21.30 vaatajateni dokfilmi «Tehisintellekt: armulood tulevikust» humanoidrobotitest ja nendega kaasnevatest eetilistest küsimustest. Teemakuuga paralleelselt on ETV2s kavas sel nädalal (kolmapäevast reedeni kell 20) ka auhinnatud loodusfilmid Matsalu Loodusfilmide Festivalilt.

Oktoober on ETV2s traditsiooniliselt pühendanud inimõigusi puudutavatele dokumentaalfilmidele. Teemakuu avab ohtralt auhindu pälvinud, sh Oscarile nomineeritud valus dokk «Pühendus Samale», mis on sündinud keset Aleppo sõjakeerist ja pühendatud autori tütrele lootuses, et too mõistab täiskasvanuna vanemate tehtud valikuid.

Aasta viimased teemakuud pühendab ETV2 toidu- ja moegurmaanidele. Toidufilmide kuu pakub novembris isuäratavaid dokumentaalfilme toidu- ja restoranikultuurist. Detsembri pühendab ETV2 moekunsti ilule ja valule.

Kultuurihuvilistele on ETV2 sel sügisel pannud kokku laupäevase eriprogrammi, mis 12. septembril alustab Draamateatri lavastuse «Tartuffe» tele-esilinastusega ning jätkab kontsertide ja teemakohaste filmidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles