TÄNA TELES Christopher Nolani hittfilm «Algus» ajab heas mõttes juhtme kokku

Kanal 2
Copy

Täna kell 22 näitab Kanal 2 Christopher Nolani kirjutatud ja lavastatud hittfilmi «Algus» («Inception», 2010), milles lavastaja mängib aegruumiga nagu ka «Tenetis», aga lisaks seikleb unenägude maailmas.

Neli Oscarit võitnud võimas fantaasia-põnevusfilm tagaotsitavast kurjategijast Cobbist (Leonardo DiCaprio), kellel on eriline anne – ta oskab magavate inimeste alateadvusest varastada nende ideid ja saladusi. Nüüd saab ta viimase, kõige ohtlikuma ülesande. Seekord ei pea Cobb koos oma tippspetsialistide tiimiga mitte ideed röövima, vaid selle hoopis ohvrisse «istutama» ning sellist asja on «edukalt» tehtud vaid korra ning seda Domi kadunud kaasa peal. Kui see peaaegu võimatu missioon peaks õnnestuma, oleks tegemist ajaloo geniaalseima korporatiivspionaaži trikiga, kui aga mitte, on kaotada palju.

Linaloos astuvad DiCaprio kõrval üles paljud tuntud näitlejad: Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Marion Cotillard, Ken Watanabe, Cilian Murphy, Michael Caine jt

Filmifakt

«Algus» on juhtiva filmiportaali IMDB kõigi aegade parimate filmide edetabelis 13. kohal keskmise hindega 8,7 (2 miljoni kasutaja hääle põhjal).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles