TREILER ⟩ «Teneti» pahalasest saab tiirases krimkas «Surm Niilusel» Hercule Poirot

Spekter
Copy
Lavastaja ning näitleja Kenneth Branagh Hercule Poirot'na filmis «Surm Niilusel»
Lavastaja ning näitleja Kenneth Branagh Hercule Poirot'na filmis «Surm Niilusel» Foto: Filmikaader

«Teneti» pahalase rollis kogu maailma kinoekraanidel kaost külvav briti näitleja ja režissöör Kenneth Branagh astub juba õige pea üles detektiiv Hercule Poirot'na mehe enda lavastatud krimkas «Surm Niilusel» (Death On The Nile).

Agatha Christie 1937. aasta samanimelisel mõrvamüsteeriumil põhinev linalugu jõuab kinodesse 16. oktoobril ning Branagh sõnul saab tegu olema üpriski tiirase filmiga, vahendab Empire.

5 Oscarile kandideerinud Branagh, kes kehastab oma eelmise Christie-adaptsiooni «Mõrv Idaekspressis» jätkuna taas Belgia meisterdetektiivi, rääkis ajakirjale, et vältis oma uues filmis sihilikult mahedat, vaoshoitud ja pealiskaudset «kokteilikeelt» ning keeras n-ö kuumust juurde.

«Sain inspiratsiooni noir'idest «Dial M For Murder», «Double Indemnity», «Body Heat» ja «Fatal Attraction». Nendes on tuline ja tiirane õhustik. Inimesed, kes on ekstreemsete kirgede kütkes, on võimelised ohtlikeks tegudeks,» rääkis Branagh väljaandele. 

«Surm Niilusel» näitlejad Gal Gadot ja Emma Mackey
«Surm Niilusel» näitlejad Gal Gadot ja Emma Mackey Foto: Filmikaader

Hercule Poirot' puhkus glamuursel aurulaeval kujuneb ohtlikuks mõrvariotsinguks, kui ideaalse noorpaari (ebamaiselt nägusad Gal Gadot ja Armie Hammer) pulmareis traagilise pöörde võtab. Niiluse vetel, majesteetlike Giza püramiidide ja Abu Simbeli templi taustal rullub lahti lugu täis põletavat kirge, mürgist kadedust ja laitmatult riietatud rändureid, kelle seas pole just palju neid, kelle hingel ei lasu ainsatki pattu.

Krimkas teeb kaasa veel muljetavaldav seltskond näitlejaid: Tom Bateman («Edevuse laat», «Mõrv Idaekspressis»), Annette Bening («Kapten Marvel», «American Beauty»), Russell Brand («Ballers»), Ali Fazal («Victoria & Abdul»), Dawn French («French and Saunders»), Rose Leslie («Troonide mäng»), Emma Mackey («Sex Education»), Sophie Okonedo («Hellboy»), Jennifer Saunders («Absolutely Fabulous») ja Letitia Wright («Must Panter»).

Omaette tähelepanuväärne teos on ka filmi treiler, milles on elegantne ajastutruudus miksitud Depeche Mode'i kurjakuulutavate sündihelidega:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles