VIDEO ⟩ Tartu raekoja kellad üllatasid teadmistepäeval nublu suurima hitiga

Elu24
Copy
Tartu raekoja kellad mängisid nublu suurimat hitti.
Tartu raekoja kellad mängisid nublu suurimat hitti. Foto: Sille Annuk / Margus Ansu / Tartu Postimees

Tartu raekoja kellamäng üllatas teadmistepäeva puhul Nublu ja Gameboy Tetrise poolt kuulsaks lauldud räpipalaga «Für Oksana». Vaata videost, kas tunned hittloo ära!

Kellamängu muusikajuht Merle Kollom ütles, et uue seade mõtte aitasid ellu kutsuda tema enda lapsed ja nende sõbrad, kes andsid teada, et kellamängul esitatav muusika on küll kena, aga valdavalt klassikalise suunitlusega palad noori tihti ei kõneta.

«Mul oli ammu plaanis seada kelladele midagi noortepärast, mis paneks neid raeplatsil seisatama, mis üllataks ja pakuks äratundmisrõõmu. Minu esimene ja ainus mõte oli Nublu ja temast lähtuvalt muidugi «Für Oksana», mida olen selle loomise ajast igapäevaselt tänu oma poja kodusele muusikavalikule kuulnud. Ise pean seda laulu ja esitust läbi aegade parimaks integratsiooni projektiks Eestis. Muusikal on suur mõju,» selgitas Kollom.

Kollomi sõnul on seade kellamängule tehtud eelkõige nii, et kuulajad laulu ära tunneksid, kuigi kellade kõla spetsiifika ei võimalda seda üks ühele edasi anda. ««Für Oksana» seadmine kelladele on olnud seniste seas kõige keerulisem. Soovisin säilitada laulule omase sünkopeeriva biidi ja paari noodi vahel edasi antava meloodiasarnase miski, mida Nublu ja Gameboy Tetris esitavad väga vabalt lauleldes,» kirjeldas Kollom.

«Für Oksana» kõlab Tartu raekoja kelladel 1. septembril kell 12, 15, 18 ja 21 ning septembrikuu kellamängu programmis kell 18 ja 21, kui noored linnas liikvel on.

Tartu linna Facebooki lehel jagati esmaesitlusest ka videot:

Ühismeedias avaldati arvamust, et sarnasus loo algversiooniga on vaevuaimatav. «Kui ei teaks, ei saaks arugi,» kommenteeris üks. «Milline osa sealt «Für Oksana» on?» küsis teine.

2019. aasta suvel avaldatud «Für Oksana» sõnade autorid on Nublu ja Gameboy Tetris, loo produtseeris Fabry el Androide ning miksis ja masterdas Ago Teppand. Laul võitis Eesti Muusikaauhinnad 2020 auhinnagalal parima laulu tiitli.

Meenuta, kuidas kõlab originaal:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles