GALERII Kultuurne seltskond avas rahvusooper Estonia uue hooaja

Elu24
Copy

Laupäeva õhtul toimus Tallinnas rahvusooperis Estonia kaheksas Vana Tallinn Gala, millega avati rahvusooperi 115. hooaeg. Vaata galeriist, kes olid glamuursel ning kultuursel üritusel kohal!

Möödunud laupäeval avati Rahvusooper Estonia 115. hooaeg. Järjekordselt sai uus hooaeg alguse Vana Tallinna Galast, mis oli seekord pühendatud Pjotr Tšaikovski 180. sünniaastapäevale. 

Glamuursel galal astusid üles Estonia solistid metsosopran Juuli Lill, bariton Tamar Nugis, viiuldaja Mari Poll ja klarnetist Edmunds Altmanis koos bass Ain Angeri, tenor Juhan Tralla, sopran Mirjam Mesaki (Baieri Riigiooper) ja teiste noorte Eesti lauljatega.

Kontserdil kõlasid Pjotr Tšaikovski loomingu tuntuimad palad ning lisaks kõlas ka Mozarti, Straussi ja Wagneri looming.

«Enam kui saja aasta jooksul on estoonlased pakkunud väärikaid elamusi ning andnud oma unikaalse panuse Eesti kõrgkultuuri järjepidevusse. Vana Tallinn Galaga avasime Rahvusooperi 115. hooaja, mille põhieesmärk on pakkuda publikule kordumatuid kultuurielamusi,» rääkis rahvusooperi loominguline juht ja peadirigent Arvo Volmer.

Kaheksandat korda toimunud Vana Tallinn Gala on ooperisõprade seas alati oodatud muusikasündmus, mida korraldab Rahvusooper Estonia koos oma suurtoetaja Livikoga. Laupäevast kontserdist said osa ka Lõuna-Eesti muusikasõbrad, sest maailmaklassika kauneimaid palu esitati lisaks Tartus, Vanemuise kontserdisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles