Sass Henno Helme juhtumist: ärge laske meie lastel elada maailmas, kus kõik head inimesed keeravad pilgu ära! (1)

Elu24
Copy
Kirjanik ja aktivist Sass Henno.
Kirjanik ja aktivist Sass Henno. Foto: Erik Prozes

Kirjanik ja aktivist Sass Henno postitas eile sotsiaalmeediasse üleskutse, mille ajendiks on 12-aastase lapse teadlikus seksuaalses ahvatlemises süüdistatava Peeter Helme juhtum ja kohtus avaldatud privaatvestlused.

Kirjanik, aktivist ja MTÜ Julge Rääkida looja Sass Henno postitas oma avalikule Facebooki kontole üleskutse ja palub kõigil teha valju häält nende kaitseks, kes kunagi täiskasvanutele vastu ei hakka.

Kirjanik kutsub üles kõiki pöörama pilgu sinna, kus tema sõnul kurjus ja julmus tegelikult elavad. «Meie keskel, ülikondades ja sõbralikes malbetes naeratustes, kes näevad välja nii, nagu ükski kohus neid kunagi ei karistaks. Ma kutsun teid võitlema pedofiilia vastu – laste vägistamine on üks räigemaid kuritegusid, millest paljud ohvrid tänaseni rääkida ei julge.»

Postituses avaldab Henno, et tema üleskutse ajendiks on seksuaalses ahvatlemises süüdistatava Peeter Helme juhtum ja kohtus avaldatud privaatvestlused interneti jututoas «Armastusesaal». «Me elame reaalsuses, kus Postimehe endine peatoimetaja uhkustab jututoas mitmete laste vägistamisega,» nentis Henno ja lisas, et Helme nimetas seda kohtus lihtsalt mänguks. «Andke mind kohtusse mu sõnade pärast, aga palun ärge laske meie lastel elada maailmas, kus kõik head inimesed keeravad pilgu ära. Ja ütlevad, et «kui mäng, siis las olla»,» kirjutas kirjanik oma postituses. 

Henno palub postituses võtta sõna enda kätte, sest muidu on see valede inimeste kätes. «Öelge avalikult, oma näo ja nimega, et te ei soovi selliseid inimesi meie ühiskonda. Sest nad esindavad midagi, mis on väga väga jõhker, julm ja normaliseerib valu, mida ükski laps iial tundma ei peaks.»

«Palun teid – tehke häält. [...] Laste vägistamine ei ole nali. Ei ole mäng. Vaid meie varjatud igapäev. [...] Palun teid. Jätkem pooleli oma kodused tööd, tähtsad kõned või vahvad pelmeeniärid, kasvõi kolmeks minutiks. Ja võtke see aeg ja öelge oma seinal, et laste seksuaalne kuritarvitamine, ahvatlemine, sellest fantaseerimine või selle normaliseerimine lihtsalt pole normaalne,» kirjutas Henno oma Facebookis.

Täismahus Henno postituse leiad SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles