Eesti ralli tulevikulootus Georg Linnamäe: väiksemaid sihte, kui WRC MM-tiitel, pole mõtet seada (1)

Elu24
Copy
Rallisõitja Georg Linnamäe.
Rallisõitja Georg Linnamäe. Foto: Erakogu

22-aastane Georg Linnamäe alustab nädalavahetusel Rally Estonial oma elu kolmandat MM-rallit. Noore Eesti rallisõitja võidukihutamisele saab kaasa elada Elu24 Instagramis, kus ta kolme päeva jooksul oma emotsioone ja muljeid jagab. 

Georg Linnamäe, kes tegi rallispordiga tutvust juba poisikesena isa kõrvalt ning on katsetanud ka kardisõitu, on rallile täielikult pühendanud viimased kaks aastat. 22-aastase noore mehe sihid rallisõitjana ei ole väiksemad ega suuremad, kui WRC MM-tiitel.

Georg Linnamäe Lõuna-Eesti rallil 2020.
Georg Linnamäe Lõuna-Eesti rallil 2020. Foto: Erakogu

Rally Estonia on Linnamäe jaoks kolmas MM-ralli, varem on ta kihutanud edukalt nii Portugalis, kui Hispaanias, kusjuures Portugalis jõudis ta oma klassis ka poodiumile. Talvel võitis ta Rovaniemis ühe väiksema ralli.

Georg Linnamäe kihutamas Lõuna-Eesti rallil.
Georg Linnamäe kihutamas Lõuna-Eesti rallil. Foto: Erakogu

«Ralli on äärmiselt mentaalne ala. Keskenduda tuleb terve päev, pea peab puhas olema. Peab oskama vältima negatiivseid emotsioone ning ülemõtlemist. Fookus peab olema kogu aeg rajal, et ei tekiks eksimusi ning kiirus oleks maksimaalne.»

Foto: Erakogu

Lisaks rallile mängib Linnamäe heameelega tennist, noormehele meeldib ka vaadata korvpalliliiga NBA kohtumisi ning jälgida vabavõitlust. 

Rally Estonial on tal koos kaardilugeja, ukrainlase Volodymyr Korsiaga omad eesmärgid.

«Ma arvan, et Rally Estonial on tähtsaim siht saada autoga võimalikult palju kilomeetreid. Pole veel piisavalt sõitmist all, et poodiumikohti taga ajada, esmatähtis on tulla ralli lõpuni ja näha, et kus asume võrreldes nende kõige kiirematega. Pingeid peale ei pane.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles