«Teneti» esimese nädalavahetuse kassaedu ei vedanud Warner Brosi stuudio ootusi alt: Christopher Nolani suurejooneline spioonipõnevik teenis avanädalavahetusel üle 53 miljoni dollari, vahendab Hollywood Reporter. Eestis käis filmi avanädalavahetusel vaatamas 53 194 silmapaari ja film kogus kassatulu 377 046 eurot – rohkem kui ükski film siiani.

«Tegemist on kõigi aegade edukaima avanädalavahetusega Eestis nii vaatajate arvu kui kassatulu alusel,» kinnitas filmi levitava Acme Filmi esindaja Katre Valgma, et tegu on rekordiga. Nii edestas filmi vaatajate hulk avanädalavahetuse arvestuses koguni selliseid hitte nagu «Tõde ja õigus» (teine koht ning 51 239 vaatajat) ning «Klassikokkutuleku» filmid.

Kui tavaolukorras poleks 53 miljonit kassatulu kogu maailma peale kuigi tähelepanuväärne, siis tuleb meeles pidada, et linalugu jõuab maailma suurimatele kinoturgudele (USA, Hiina, Jaapan) alles sel nädalal. Raporteeritud kassatulu kogunes siis kokku 41 kinoturult, sealhulgas Euroopa, Kes-Ida ja Aafrika. 

Kommentaarid
Copy