Kontaveidi välja lülitanud Osaka ikkagi jätkab võistlemist Cincinnati turniiril (1)

Elu24
Copy
Jaapani tennisist Naomi Osaka.
Jaapani tennisist Naomi Osaka. Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/Scanpix

Neljapäeval teatas Jaapani tennisemängija Naomi Osaka , et loobub Cincinnati turniiri jätkamast, sest soovib niiviisi protestida mustanahalise mehe tulistamise vastu Wisconsinis. Hiljem otsustas jaapanlanna siiski ümber mõelda ning turniiri poolfinaalis belglanna Elise Mertensi vastu platsile minna.

22-aastase Floridas elava Osaka esialgse otsuse muutmise peamiseks peamiseks ajendiks on see, et ATP ja WTA otsustasid toetada protesti ja jätsid selle märgiks Cincinnati turniiril neljapäevased matšid ära. Kuna Osaka ei olnud ennast ametlikult turniirilt maha võtta jõudnud, siis sai ta võimaluse turniirl jätkata. 

Neljapäeva õhtul teatas Osaka: «Nagu teate, otsustasin turniirilt lahkuda rassilise ebaõigluse ja politseivägivalla vastu protestimise märgiks. Olin valmis andma vastasele loobumisvõidu. Kuid pärast avaldust pidasin aru WTA ja USTA-ga (USA Tenniseliit) ning ma nõustusin neile vastu tulema ja turniiril edasi mängima. Mängude edasi lükkamisega juhtisid nad tähelepanu rassismivastasele võitlusele. Tahaksin tänada WTA-d ja turniiri korraldajaid toetuse eest.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles