«Teneti» staar Pattinson oma Tallinna kodust: ma peaaegu ostsin selle ära!

Elu24
Copy
Pattinsonile meeldis BMWga Laagnat mööda sõita.
Pattinsonile meeldis BMWga Laagnat mööda sõita. Foto: ERR

ETV saade «Ringvaade» sai eksklusiivse võimaluse rääkida «Teneti» staaride ja režissöör Christopher Nolaniga Tallinnas toimunud filmivõtetest.

Mis teema on Nolanil ajaga ja kas Pattinson mäletab eesti keelt? Nendele ja teistele teravatele küsimustele otsis vastust «Ringvaate» saatejuht Jüri Muttika.

Tema ees olid neljapäeva õhtul eksklusiivintervjuu puhul «Teneti» režissöör Christopher Nolan ja näitlejad Robert Pattinson, Elizabeth Debicki ja John David Washington.

«Mulle meeldis Tallinn väga,» kinnitas Pattinson. Staari sõnul ei teadnud ta, mida oodata, seega oli kohale jõudes linn üllatavalt kena.

Muttika päris järele, kas tallinlastel tasuks ära märkida mõni staaridele meelde jäänud koht. «Nad peaksid su korterile sildi peale panema - nagu Victor Hugo majale,» naljatas Debicki.

«Ma peaaegu ostsin selle ära!» hüüatas Pattinson seepeale. «Lahkudes oli selline tunne… Väga meeldis seal!»

Mehe sõnul tuleks ta kindlasti tagasi. «Soovitan seda kõigile,» sõnas Pattinson ja meenutas, et tema arvates käivad paljud siin laulupidu vaatamas.

«Mu arust olid inimesed ilusad,» sõnas Debicki Tallinna kohta. «Ja teie restoranid on hämmastavalt head!,» rõhutas näitlejanna.

Kogu tee meie päralt?!

«Veetsime seal kiirteel väga palju aega,» oli Debicki veendunud. Staarid kinnitasid nagu ühest suust, et terve tee võteteks sulgemine oli uskumatu kogemus.

Meeskond veetis Laagnal nädalaid.
Meeskond veetis Laagnal nädalaid. Foto: ERR

«Hull oli näha suurel teel mitte kedagi peale meie võttemeeskonna,» meenutas Washington emotsioone Laagna teelt. «See, kui tühjad ja vaiksed tänavad vahepeal olid - hullumeelne,» mäletas ta ka võtetevahelisi pause.

«Enamasti sa näitlejana midagi ise teha ei saa, eriti märulistseenides,» tunnistas aga Pattinson. Tema sõnul oli hulga lõbusam, et sai mööda suurt teed BMWga päriselt kiiresti sõita, mitte treileri peal kihutamise nägu teha.

«Kena, et Chris sulle mingi vastutuse annab,» kiitis ta Nolanit. «Annab tunde, et sinuga arvestatakse.»

Muttika tuletas ka meelde, et Pattinsoni tegelane rääkis ka eesti keelt. «Ma siis teadsin mõnda sõna,» naeris Pattinson. «Nüüd on nad vist kõik meelest läinud. Mulle keele kõla meeldib,» arvas ta.

Mis teema on Nolanil ajaga?

Linnahalli stseenis ekstrana mänginud Muttika avaldas Nolanile ka seda, et stseenist jõudis üllatavalt vähe filmi. «Aga paljud su kaasmaalased on seal hästi nähtaval,» muigas režissöör seepeale.

Nolanil on Eesti taustanäitlejatest head mälestused.
Nolanil on Eesti taustanäitlejatest head mälestused. Foto: ERR

«Minu esimene teema ajaga on see, kui muutlik ta on,» selgitas režissöör. «Vanemaks saades on hakanud paeluma, kuidas see võib erineva kiirusega liikuda olenevalt vanusest või olukorrast.»

«See relatiivsus ja muudetavus ning kuidas me seda tajume või objektiivselt kaasata üritame, kajastub paljudes mu töödes,» sõnas Nolan. «Vist kõige enam 'Tenetis', rääkis ta ja tunnistas, et film viib selle äärmusesse.

See mõjutab aga ka näitlejaid. «Ära raiska aega,» kirjeldas Washington oma arusaamist Nolani ideedest. «See on väga kallihinnaline.»

Koostöövalmis kohalikud

Ka Nolan leidis aega koos kaasas olnud perega Tallinnas käimiseks. «Meil oli kena maja ja saime tõesti ka omaette seda linna nautida,» meenutas ta.

«Inimesed ja nende koostöövalmidus proffessionaalsel tasemel - see oli erakordne,» jätsid siinsed inimesed Nolanile hea mulje. Režissööri sõnul sai võtteid teha tõeliselt erakordsetes paikades.

«Nad olid ühed parimad, keda maailmas näinud oleme,» jätkus Nolanil kiidusõnu ka taustanäitlejate armeele. «Tundsime end väga teretulnutena!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles