PILK PEALE Rainer Ild üllatas fänne nii uue välimuse kui ka kõlapildiga

Elu24
Copy
Rainer Ild (vasakul).
Rainer Ild (vasakul). Foto: Kuvatõmmis Rainer Ildi Instagramist.

Rainer Ild on hetkel kohaliku muusikatööstuse taevas üks säravamaid tähti, kuhu kuulub kaks andekat noormeest – muusik/laulja/lugudekirjutaja Rainer Ildi ja Eesti üks vingemaid trummareid Sven Seinpere. Täna andsid nad välja kaks videosinglit, mis kirjeldavad värvikalt Rainer Ildi sügavamat hingeelu.

Singlid kannavad nime “disguise” ja “sorry doesn't seem to cut it”. Muusikavideos “disguise” lõikab trummar Sven maha Raineri legendaarsed kuldkiharad, lõhub vanad sümbolid ja koos sellega ka kogu bändi vana energia. Selle jätk “sorry doesn't seem to cut it” näitab uut Rainer Ildi ja duo värskemat, uuenenud ja tugevamat kooslust, kui kunagi varem.

Rainer Ild avaldab, et sai lugude kirjutamisel inspiratsiooni elu tumedamast poolest: “Uued lood räägivad surmast – mitte sellepärast, et ma tahaks surra või ülistaks surma, vaid sellepärast, et ma kardan surra. Ja kui ma millestki mõtlen, siis ma sellest ka kirjutan – nii lihtne see ongi.” 

«Lugu «disguise» annab hästi edasi seda hirmu ja frustratsiooni, mida ma vahel seesmiselt tunnen. Muusikavideos kasutasime selle segaduse sümboliseerimiseks prügi, mille keskel ma elama pean.»

Trummar Sven Seinpere võrdleb Rainer Ildi muusikat Ameerika mägedega: «Kõvasti üles-alla ja palju raputamist – «disguise» on hea näide sellest samast Ameerika mäest. Ja see ongi see, mis teeb selle meie ja kuulaja jaoks huvitavaks.»

Loo «sorry doesn't seem to cut it» puhul oli bändil palju «esimesi kordi». Esimest korda avaldas Rainer Ild loo, kus refräänis ei ole vokaali, esimest korda kasutati kandva tegurina vokaalsämplit ja võib-olla üks veidramaid nüansse on see, et esimest korda andis Rainer välja loo, kus terve tema vokaal on sisse lauldud telefoni, mitte stuudiomikrofoni.

Sven leiab, et «sorry doesn't seem to cut it» puhul on kindlasti tegemist looga, mis on nende kontserdilt puudu olnud: «Tempokas ja agresiivne – ootame juba selle ettekannet fännidele!»

 «Kõik tahavad muutust – kes ikka tahab 3 aastat sama hommikusööki süüa. Kui ma tunnen, et ma kordan ennast, siis mul hakkab igav ja ma tahan muutust,» räägib Rainer. «Sven nautis kõige rohkem aga Raineri juuste mahaajamist: Minu jaoks oli põhiteemaks videos muidugi see, et need juuksed said lõpuks maha aetud ja vägev, et mina sain see õnnelik olla, kes masinat hoidis!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles