VIDEO ⟩ Inglise tuntud jalgpallur Harry Maguire sattus Kreeka Mykonose saarel kaklusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire sattus Kreeka Mykenose saarel kaklusse ja pidi Syrose saarel kohtu ette astuma
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire sattus Kreeka Mykenose saarel kaklusse ja pidi Syrose saarel kohtu ette astuma Foto: EUROKINISSI/AFP/Scanpix

Inglise jalgpalli kõrgliigaklubi Manchester United kapten Harry Maguire sattus Kreekas Egeuse meres asuval Mykonose saarel puhates kaklusse ja politsei pidas ta kinni.

Briti meedia andmetel sattus jalgpallur 20. augustil kaklusse oma õde Daisy pärast, keda ründasid kohalikus ööklubis albaanlased, kes süstisid ta käsivarde uimastavat ainet, mille tagajärjel ta minestas. Naise käsivarrel avastati mitu süstlajälge.

Harry Maguire märkas seda ja tal tekkis albaanlastega kaklus. Ööklubi omanikud kutsusid politsei, kes pidasid 27-aastase jalgpalluri, ta 28-aastase venna Joe ja 28-aastase sõbra Chris Sharmani kinni, kuid albaanlased pääsesid põgenema.

Politsei pani sportlasele käerauad, kuid enne seda oli mees üritanud korrakaitsja haardest vabaneda. Mykonose saare politsei sõnul oli jalgpallur teda kinni võtnud politseinikku täie jõuga löönud.

Maguire viidi politseijaoskonda, kus üks politseinik oli väidetavalt ta üle irvitanud ja öelnud, et nüüd on ta jalgpallurikarjäär läbi.

Inglasest jalgpallur pidi intsidendi tõttu astuma Syrose saarel, mis on Küklaadide saarestiku administratiivkeskus, kohtu ette, kus ta väidetavalt oli öelnud, et on Manchester Unitedi kapten ja väga rikas. Ta olevat pakkunud altkäemaksu, et ta vabastataks.

Maguire advokaadi Alexis Anagnostakise sõnul on ta klient ohver, sest albaanlased ründasid teda, mitte tema neid.

Manchester Unitedi kapten Harry Maguire ja ta advokaat lahkumas 24. augustil Syrose saare kohtust
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire ja ta advokaat lahkumas 24. augustil Syrose saare kohtust Foto: Michael Varaklas/AP/Scanpix

Maguiret, ta venda Joed kui sõpra Chris Sharmanit süüdistatakse politseinike ründamises.

Vendi süüdistatakse veel altkäemaksukatses ning Maguiret ja Sharmanit süüdistatakse lisaks verbaalses vägivallas.

Kõik kolm inglast eitavad süüdstusi. Kreeka seaduste järgi saab altkäemaksus süüdi mõistetule määrata kuni viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Kolmel mehel on võimalus, kui kohus on neile karistusotsuse langetanud, see edasi kaevata.

Jalgpalluri ja ta venna isa Alan Maguire lendas möödunud nädalalõpul Mykonosele, et olla poegadele ja nende sõbrale toeks.

Maguire juhtumi tunnistajateks olnud inglaste sõnul tahtis jalgpallur leida taksot, et oma õde haiglasse viia, kuid tal tekkis mingite meestega sõnavahetus ja kähmlus ning siis saabus sündmuskohale politsei.

Manchester Unitedi esindajate sõnul astuvad nad samme, et tuua kapten Kreekast koju.

5. märtsil 1993 Sheffieldis sündinud Maguirest sai maailma kõige kallim kaitsemängija, kui ta möödunud aasta augustis läks Leicester Cityst Manchester Unitedi meeskonda. ManU maksis tema eest 85 miljonit naela (94 miljonit eurot).

Manchester Unitedi kapten Harry Maguire juunis 2020
Manchester Unitedi kapten Harry Maguire juunis 2020 Foto: Michael Regan/NMC Pool/PA/Scanpix

Temast sai Manchester Unitedi kapten selle aasta jaanuaris, kui Ashley Young suundus mängima Milano Interisse.

Harry Maguire peaks mängima 19. septembril Suur-Manchesteris Old Traffordi jalgpallisaadionil toimuval hooaja esimesel kohtumisel, kus Manchester Unitedi vastaseks on Crystal Palace.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles