Talvepidu ilmestavad külalised Türgimaalt

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta eest köitsid talvepeol tantsuhuviliste viljandimaalaste meeli kreeklased. Tänavu astuvad siinse publiku
ette türklased ja soomlased.
Aasta eest köitsid talvepeol tantsuhuviliste viljandimaalaste meeli kreeklased. Tänavu astuvad siinse publiku ette türklased ja soomlased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari keskel Viljandis peetav talvine rahvatantsupidu võõrustab Eesti eri nurkadest pärit osalejate kõrval türklasi ja soomlasi.


Korraldajate hinnangul oleks pidu juba mitmendat aastat paslik nimetada festivaliks, sest Vabaduse platsil või lauluväljakul aset leidvale ühistantsimisele eelnevad õpitoad ning välismaiste külaliste esinemine maakonna koolides ja rahvamajades.



Tänavu pakutakse peo põhipäeval huvilistele Kirsimäe aidas tuntud kodumaiste tantsuansamblite Kullaketrajad ja Sõprus ühiskontserti.



Ürituse eestvedaja Vaike Rajaste on oma sõnul koos tantsurühma Vabajalg liikmete ja teiste abistajatega püüdnud talvepeole kokku tuua nii lõunamaist temperamenti kui põhjamaist kargust.



«Varasemad kogemused kreeklaste ja bulgaarlastega on kinnitanud, et meist üsna kaugel elavad rahvad mõjuvad oma teistsuguste tantsudega siinsele publikule, eriti koolilastele väga paeluvalt. Samas peame oma kohuseks näidata ka eesti ja teiste põhjamaade kultuuri,» rääkis ta. Nii ongi tänavused külalised pärit Türgist ja Soomest.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles