ASI AMETLIK Petuskeemis osalenud näitlejatar ja tema abikaasa mõisteti vangi

Elu24
Copy
Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ka eestlaste seas menuka USA teleseriaali «Lastega kodus» staar Lori Loughlin ja tema abikaasa Mossimo Giannulli on olnud juba pikemat aega ülikooliskandaali keskmes. Nüüd on selge, et paar peab oma tegude eest maksma ka vangla seinte vahel.

TMZ kirjutab, et kohtunik on vastu võtnud süüdistaja pakkumised, et Lori veedab trellide taga kaks kuud  ja maksab 150 000 dollarit trahvi. Tema katseaeg  on  2 aastat ja naine peab läbima ka 100 tundi üldkasulikku teenistust.

«Olen teinud kohutava otsuse. Käisin kaasa plaaniga anda oma tütardele kolledži otsustusprotsessis ebaõiglane eelis. Arvasin, et käitusin oma laste vastu armastusest, kuid tegelikult õõnestas see ainult minu tütre võimeid ja saavutusi. Minu otsus aitas süvendada ühiskonnas valitsevat ebavõrdsust,» lausus Lori reedel Zoomi vahendusel kohtuniku ette astudes.

Näitleja lisas pisarate saatel, et soovib, et ta saaks minevikku muuta, kuid võtab vastutuse oma tegude eest: «Usun jumalasse ja usun lunastusse ning teen kõik endast oleneva, et end lunastada, teha head ja anda kogu ülejäänud elu tagasi. Mul on tõesti väga ja sügavalt kahju.»

Loughlin ja Giannulli tunnistasid end vandenõusüüdistustes süüdi tänavu mais. Loughlin, kes sai kuulsaks USA populaarses telesarjas «Lastega kodus», kus ta mängis tädi Beckyt, ja Giannulli võitlesid pikalt neile esitatud kelmusesüüdistustega, kuni tunnistasid lõpuks, et maksid kelmuse peasüüdlasele Rick Singerile 500 000 dollarit, et nende kaks tütart võetaks Lõuna-California ülikooli vastu.

Kuna Giannulli aktiivsem petuskeemis osaleja, on tema karistus ka naise omas veidi karmim. Kohtunik mõistis Mossimo viieks kuuks vangi ja määras talle rahatrahvi 250 000 dollarit. Tema katseaeg kestab samuti 2 aastat ja ta peab läbima  250 tundi üldikasulikku tööd.

«Ma kahetsen sügavalt kahju, mille mu tegevus on minu tütardele, mu naisele ja teistele tekitanud. Ma vastutan oma käitumise eest täielikult ja olen valmis leppima tagajärgedega ning liikuma edasi õppetundidega, mida olen sellest kogemusest saanud,» sõnas moelooja.

Nende kokkulepete põhjal on koduarest välistatud ja paar peab päriselt trellide taha minema. Mossimo advokaat soovitas Lompoci vanglat Californias ... ja kohtunik nõustus, et ta peaks püsima kodu lähedal. Lori advokaat soovitas talle üht veelgi kodule lähemal astuvat vanglat.

Vanglate föderaalne nõukogu langetab siiski lõpiku otsuse, kuid arvestades, et mõlemad on esmakordselt karistatavad, kes mõistetakse süüdi vägivallavabades kuritegudes, lähevad nad tõenäoliselt minimaalse turvalisusega rajatistesse – erinevalt Põhja-Californias asuvast vanglast, kus Felicity Huffman 11 päeva karistust kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles