Muusik Helen Adamson lubab endale ka tusaseid päevi: alati ei pea olema vikerkaared ja lilled!

Raadio Elmar
Copy

Helen Adamson esitles raadio Elmar LIVE stuudios oma värsket singlit «Veel». Kuula ka hommikuprogrammi intervjuud, muusik rääkis oma unerituaalidest, õppimisest ja paljust muust põnevast!

«Meil on õnneks soe suveilm ka augusti lõpus....kõigile saab veel ilusat suve soovida, see on nii tore! Ma armastan päikest, soojust, ujumist, päevitamist, marjade söömist ja jalgrattaga sõitmist. Mulle meeldib kõik, mis suvega seotud. Loodan, et suvi mõjub kõigile nii hästi,» rõõmustas Helen Adamson raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Muusik andis hiljuti välja oma uue eestikeelse singli pealkirjaga «Veel». Singli visuaalidel poseerib Adamson alasti, muusik tegi sellise valiku eelkõige kunsti ja mitte niivõrd klikkide kogumise eesmärgil. «Kui sa oled artist ja lood midagi, siis koheselt tekib muusikaga ka teatud visuaal. Kui mul oleks olnud piisavalt raha, siis oleksin teinud sellele singlile ka «oi-oi-oi», millise video! Praegu valmis aga lihtsam isetehtud lüürika-video. Kui oli juba kindel, et lähen reisile Toscanasse, siis tahtsin minna kindlasti ka Terme di Saturnia kuumaveeallikate juurde. Minu hinnangul on see maailma üks ilusamaid paikasid! Seal tekkis ka idee, millist kaanepilti ma tahan oma singlile teha. Minu jaoks oli see ikkagi kunsti loomine ja pole sugugi niisama klikke tootva alasti pildi avaldamine,» kommenteeris Adamson.

Uue loo sõnum räägib naise ja mehe vahelisest armastusest. «Seetõttu ka visuaal pidi olema hästi puhas, voolav...ma ei oleks kuidagi ette kujutanud, et oleksin allikatel poseerinud koos riietega. See poleks lihtsalt sobinud! Lõin selle laulu oma hinge põhjast ja see on teinud mind mingis mõttes ka haavatavaks. Leian, et see on üsna suur julgus, kui sa annad tüki oma südamest välja. Minevikus oli klikkide arv mulle oluliselt tähtsam. Kuid olen ju kõigest inimene ja seetõttu ikka mõtlen, kuidas see pala mu fännidele meeldida võiks,» tunnistas muusik.

Adamson on küll suhtes, kuid on teadlikult otsustanud oma partneri teemadel mitte kommenteerida. «Olen oma fookuse suunanud väljast sissepoole. Tahan rohkem mõista oma sisemist maailma ja olla ise õnnelik. Need on ilmselt ka põhjused, miks olen laulmisest veidi kõrvale jäänud. Sisemaailma teemad huvitavad mind niivõrd palju, et otsustasin end antud valdkonnas ka rohkem harida. Läksin õppima pereteraapiat, lisaks sellele kavatsen ülikoolis psühholoogia alal täiendada,» lisas ta.

Muusik andis nõu, kuidas oma tuju igas olukorras paremaks saab. «Usaldan alati seda, mis on - järelikult see peab mingil kindlal põhjusel just nii olema. Olen alati suur teraapia pooldaja, soovitan võtta inimestel julgus kokku ja minna vajadusel terapeudi juurde, see pole tänapäeval enam tabu teema. Mina käin ise ka ja olen seda juba aastaid teinud. Lisaks veel, alati saab end täiendada ka raamatute abil. Kirjandus aitab samuti mõttemaailma avardada. Inimestel tekib tihti tunne, et «ah, ma juba tean neid asju!», kuid raamatust loetav kõrvaline pilt võib avardada ka meie maailma nägemust,» sõnas ta.

Adamson mõtiskles tuleviku teemadel ja rääkis, kus ta end kümne aasta pärast näeb. «Loodan, et elan selleks ajaks Lõuna-Eesti talus, kusagil metsade vahel. Mul on tõsine plaan Lõuna-Eestisse tagasi tulla. Olen pärit Võru lähedalt ja kunagi oli aeg, mil Tartu mulle üldse ei meeldinud. Nüüd aga tunnen, et Tartus olles puhkan nii kenasti, siin elavad ka mu pere ja paljud lähedased,» lisas ta.

Muusik lisas, et hommikuprogrammi tõttu varajane ärkamine polnud tema jaoks sugugi katsumus. Hoopis vastupidi, ta on sellega suisa harjunud. «Üldiselt lähengi hästi vara magama. Talvisel ajal isegi kell üheksa õhtul. Suvel lähen magama kella kümne ringis. Pean tunnistama, et natuke oli kahju valgetest suveöödest ja seetõttu tegin mõne eraldi, et näeksin ka mõnda ilusat päikeseloojangut. Minu unistus oleks see, et hakkaksin ärkama koos päikese tõusuga, kella viie kandis. Hommikutel on oma võlu ja suur maagia,» sõnas ta.

«Minu varajased hommikud sisaldavad joogat, meditatsiooni ja trenni. Peale seda hakkan alles sööma ja tööd tegema. See on minu jaoks mõnus rutiin, olen seda ligikaudu aasta juba teinud. Nii toimetamine hoiab mu mõistuse ja füüsise tasakaalus. Rääkides unerituaalidest, olen saanud palju abi Kene Verniku raamatust,» avaldas Adamson.

«Leian seda, et kõik päevad ei peagi olema täis vikerkaari ja lilli. Vahepeal võib olla halbu päevi, kus ongi korralik paha tuju ja palju jonnimist - põhiline on see, et sa ise lihtsalt teadvustad seda endale,» rääkis Helen Adamson raadio Elmar hommikuprogrammis.

Raadio Elmar LIVE stuudios tulid esitamisele lood «Veel» ja «Kas tead».

Helen Adamson raadio Elmar toimetuses Tartus
Helen Adamson raadio Elmar toimetuses Tartus Foto: Raadio Elmar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles