KARM VIDEO ⟩ USA rassiprotestijad ajasid auto teelt välja ja peksid juhi läbi

Elu24
Copy
Portlandis rünnati segastel motiividel autojuhti.
Portlandis rünnati segastel motiividel autojuhti. Foto: twitter

Ühendriikides on furoori tekitanud vahejuhtum, kus protestijad ajasid auto teelt välja ja põhjustasid juhile tõsiseid vigastusi, vahendavad WaPo ja NYpost.

«Mustad elud loevad» meeleavalduste ühes tulipunktis Portlandis aset leidnud juhtumit uurib ka politsei. «Raporti järgi ajasid protestijad kastikat taga kuni see avarii tegi, seejärel ründasid nad juhti,» kirjeldas seersant Kevin Allen.

Videote põhjal järeldab politsei, et juht «rebiti autost välja». Seejärel tõmmati ta maha istuma ja politseid ootama. Autojuht vastu ei hakanud, kuid salk protestijaid hakkas teda lööma.

Viimaks niitis maas istunud juhi pikali aga jalahoop pähe. Selle andnud mees kandis vormi kirjaga «Turvateenistus». Ta tõmmati kannatanu juurest eemale ja hõigati, et keegi hädaabisse helistaks. Kinnitamata andmetel oli ründaja endine turvamees Keese Love.

Politsei sõnul ootas neid ees «vaenulik rahvahulk», kes sunniti eemale märulipolitsei poolt. Kannatanu viidi haiglasse ning ta on paranemas. Autos kõrval istunud naist ähvardati samuti, kuid viimane pääses oluliste vigastusteta.

Väidetav ründaja Keese Love.
Väidetav ründaja Keese Love. Foto: Kuvatõmmis

Autoterrorist või tavaline mees?

Politseil pole aga kindlaid tõendeid, millest konflikt algas. Sotsiaalmeedias on tekkinud tohutult spekulatsioone, mis süüdistavad erinevaid pooli.

Mitmed on märkinud, et valgel kastikal ei olnud numbrimärke. See sarnanevat mõnede paremäärmuslaste taktikaga, kelle sooviks on meeleavaldajaid alla ajada. N-ö autoterrorismi tuleb USAs ette mõlemalt poolt - rünnatud on nii meeleavaldajaid kui politseid.

Samas ei ole selle toetuseks mingeid tõendeid. Enne autoga ära sõitmist ja avariid üritas juht mõnede pealtnägijate sõnul kaitsta hoopis ühte naist tänaval, kellelt rööviti kott.

Uurijad toetavad seda versiooni. «Ohver võis üritada aidata transnaist, kellelt varastati asju,» kinnitas politsei meediale. Sealt võivad tulla ka spekulatsioonid, et juhti nähti tänaval noa või matšeetega.

Transnaist ei ole aga identifitseeritud ega küsitletud. Portlandi protestid on püsinud vägivaldsetena. Nädalate eest ajas rahvast vihale föderaalagentide saatmine linna, sel nädalavahetusel põhjustas pingeid väidetav parempoolsete aktivistide saabumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles