USKUMATUD PILDID Hiina saadik pidi saareriiki saabudes laste selgadele astuma

Elu24
Copy
Saadik talutati üle noorukite selgade.
Saadik talutati üle noorukite selgade. Foto: twitter

Rida maas lamavaid poisse ning Hiina suursaadik lennukist väljudes nende selgade peale astudes maa poole kulgemas. Selline vaatepilt Okeaania saareriigist ajas kohaliku meedia kihama.

Eelmise nädala lõpus saabus kaugesse Vaikse ookeani saareriiki Kiribatisse uus Hiina saadik Tang Songgen. Visiidist kõrvalisele saarestikule teeks vähesed juttu, kui sealt poleks ilmunud pildid, mis 21. sajandil mõjuvad šokeerivalt.

Kiribati asub keset Vaikset ookeani.
Kiribati asub keset Vaikset ookeani. Foto: Google Maps

Neilt võib näha, et lennuki ees ootas saadikut üle 30 kohaliku nooruki, kes lamasid teineteise kõrval kõhuli reas. Songgen talutati aga lennukist välja nii, et ta astus maale noorte ja laste selgadele astudes.

Sealses sotsiaalmeedias tekkis paljudel küsimus, miks Hiina saadik midagi sellist teeb. Uskumatut vahejuhtumit selgitas Uus-Meremaa ajakirjanik Michael Field, kes on sealsete rahvaste elust ka raamatuid kirjutanud.

Tema sõnul saabus Songgen Marakei saarele, mis on Kiribati pealinnast 80 kilomeetri kaugusel. «On vaieldav, kas ta kõnnib poiste peal või astub nende vahele,» kinnitas Field.

«Sellise traditsiooni eri variatsioone võib näha kõikjal Vaiksel ookeanil,» kinnitas Field. «Miks saadik võttis aga osa sellisest koloniaalsest talitusest, on mõistetamatu.»

Mõned kaitsevad otsust, pakkudes, et vanast traditsioonist keeldumine oleks kohalikele solvav. Teisalt süüdistatakse Songgeni koguni rassismis austroneesia põliselanike vastu.

Väidetavalt on Hiina pakkunud Kiribatile abi kliimasoojenemise ja pealetungiva ookeani vastu võitlemisel. Samas ollakse Austraalias ja mujal kriitilised Pekingi mõjuvõimu laiendamise katsete suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles