VIDEO ⟩ Austraalias hakkas juga tagurpidi voolama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juga. Pilt on illustreeriv
Juga. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Sel aastal on looduses olnud palju ebatavalist, näiteks USA Arizona jõgede muda- ja prahivoolud ning Antarktika poolsaare verelumi, kuid Kagu-Austraalias toimunu ületab neid kõiki.

Kohalikud märkasid, et Uus-Lõuna-Walesis asuv juga ei voola enam alla, nagu tavaliselt, vaid tagurpidi ehk voolas alt üles tagasi, teatab livescience.com.

Uudistekanal 7NEWS Sydney jäädvustas loodusfenomeni videole, millel on näha, kuidas veejuga tagasi käändub ja maapinnale pihustub.

Gravitatsiooni eiranud veepiisad tekitasid vikerkaare, mida sündmust jäädvustanud ajakirjanike arvates saab kirjeldada nii: «Apokalüpsis on palju uhkem, kui ma ette kujutasin!»

Teadlaste sõnul põhjustas vee tagurpidi voolamise väga tugev tuul.

Viimasel nädalal on Sydney piirkonnas olnud paduvihmad, tugev tuul ja merel võimsad lained, mis osades paikades on tekitanud üleujutuse. Meteorloogide andmetel ulatub tuule kiirus 70 kilomeetrini tunnis. Selline tuulekiirus mõõdeti näiteks Sydney lähedases Royal National pargis.

Tugev tuul oli see, mis pani joa tagurpidi voolama, kuid sundis ka inimesi oma kodudest evakueeruma. Tuule ja vihma tõttu langes puid ning kahjustada said elektriliinid.

Meteoroloogide sõnul on tuul hakanud vaibuma ja joa tavapärane voolamine peaks taastuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles