PILDID JA VIDEO ⟩ Mudalaviinist põhjustatud Šoti rongiõnnetuses hukkus kolm inimest

Inna-Katrin Hein
Copy

Šotimaa idaosas Aberdeenshire’is Stonehavenis leidis 12. augustil aset rongiõnnetus, milles kaotasid elu rongijuht, vagunisaatja ja reisija.

Briti meedia teatel hukkusid 45-aastane rongjuht Brett McCullough, pensionieas vagunisaatja Donald Dinnie ja reisija, kelle nime ei avalikustatud.

Rongifirma ScotRail teatel oli reisirong eile hommikul teel Abredeenist Glasgow’sse, kui rööbastele jõudis võimas mudalaviin, mis sõiduki teelt lükkas.

Päästjate sõnul said nad sündmuskohta väljakutse natuke enne kella 10 kohaliku aja järgi.

Šotimaal Aberdeenshire'is Stonehavenis toimus 12. augustil mudalaviini tõttu rongiõnnetus. Pildil päästjate ja parameedikute autod.
Šotimaal Aberdeenshire'is Stonehavenis toimus 12. augustil mudalaviini tõttu rongiõnnetus. Pildil päästjate ja parameedikute autod. Foto: STRINGER/EPA/Scanpix

Parameedikute teatel sai rongijuht McCullough raskelt vigastada, tema elu üritati päästa, kuid ta suri 15 minutit pärast õnnetust kohapeal. Ta oli ScotRail firmas töötanud kuus aastat rongijuhina ja oli kogenud, teades, millised kohad teel võivad ohtlikud olla.

Vagunisaatja Dinnie oli regulaarsete rongisõitjate seas tuntud kui mees, kes on abivalmis ja kelle näol on alati naeratus. Dinnie surmast teatas Facebookis ta sugulane Lisa Park, kelle sõnul jäävad heasüdamlikku meest mälestama paljud.

Politsei ei ole hukkunud reisija nime ega muud tema kohta avaldanud.

Rongiõnnetust näinud kohalike sõnul oli see nagu kaader mõnest katastroofifilmist. Mööda mäekülge voolas paduvihma tõttu alla palju muda, mis jõudis rongiteele ja tõukas suure kiirusega sõitnud rongi rööbastelt.

Meteoroloogide teatel oli enne õnnetust äikesetorm ja vihma sadas üle 7 millimeetri, mida on üsna palju. Rongiõnnetuse piirkonnas oli juba varem olnud mudalaviine ja üleujutus.

Üleujutus Šotimaal Aberdeenshire'is
Üleujutus Šotimaal Aberdeenshire'is Foto: NETWORK RAIL SCOTLAND HANDOUT/EPA/Scanpix

Šotimaal on olnud vihmane suvi, eriti just viimased nädalad. Juba varem pidi ScotRail rongifirma sõiduplaanis halva ilma tõttu muudatusi tegema ja osa reise ära jätma.

Ei ole teada, miks ei jäetud ära reisi, mis lõppes traagiliselt.

Šotimaa peaminister Nicola Sturgeon avaldas hukkunute peredele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles