VIDEO ⟩ Šotimaal toimus rongiõnnetus, on vigastatuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Šoti rong. Pilt on illustreeriv
Šoti rong. Pilt on illustreeriv Foto: Darren Staples/Reuters/Scanpix

Šotimaa idarannikul Aberdeenshire’is Stonehavenis sõitis reisirong rööbastelt välja, kohaliku meedia teatel on vigastatuid, kuid nende täpne arv on veel teadmata.

Šotimaa peaminister Nicola Sturgeon teatas õnnetusest, nimetades seda raskeks, edastab reuters.com.

Päästjad said rööbastelt välja sõitnud rongist teada täna kell 9.40 kohaliku aja järgi ja jõudsid minutitega sündmuskohale. Nüüdseks on seal kümneid tuletõrjeautosid ja teisi päästemasinaid.

Lähedal olnud inimesed jäädvustasid juhtunu videotele, millel on näha, et kahe mäe vahelises orus rööbastelt välja sõitnud rongist tõuseb paksu suitsu.

Šotimaa idaosas on viimastel nädalatel olnud halb ilm ja sadanud paduvihma. Erakorraliste ilmaolude tõttu on rongide sõiduplaani tehtud muuudatusi ja osa reise on ära jäetud.

Stonehavenist voolab läbi Carroni jõgi, mille veetase paduvihma tõttu kerkis ja vesi tuli üle kallaste, jõudes linna tänavatele. Linna lähedal toimus paduvihma tõttu maalihe, kuid senistel andmetel see rongiõnnetusega seotud ei ole.

Šotimaa raudteefirma Network Rail Scotland kinnitas, et toimus rongiõnnetus, kuid veel ei ole selge, kui raske see oli, sest päästetööd alles käivad.

Väidetavalt on üks inimene hukkunud, kuid päästjad ei ole seda kinnitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles